~ Reguli de sanatate ~

sanatate
Corpul functioneaza conform regulii feedback-ului: cu cat il iubesti si ii vorbesti mai afectuos, cu atat mai mult te va iubi si va functiona mai bine.

Inginer de pregatire, Katsuzo Nishi si-a dedicat multi ani din viata gasirii unor modalitati eficiente de imbunatatire si de consolidare a corpului. Drept urmare, din experienta personala, a dezvoltat un sistem de sanatate universal care include realizarile medicinei traditionale, vindecarile miraculoase ale grecilor si egiptenilor antici, practicile tibetane si chineze si multe alte surse de cunoastere.

Nishi insusi s-a nascut foarte bolnav. Medicii au crezut ca nu va trai mult. Cu toate acestea, Katsuzo Nishi nu numai ca s-a vindecat, dar a si trait o viata lunga si plina de evenimente. Sistemul sau de vindecare nu contine altceva decat un set de practici specifice, o intreaga filozofie de viata.

Autohipnoza a devenit principala regula de imbunatatire a sanatatii in sistemul Nishi, scrie “Happy Life”. El sustine in cartile sale ca exercitiile fizice, lucrul cu energiile, meditatiile, atitudinea si acordarea la sanatate sunt unele dintre cele mai importante conditii pentru sanatate.”

Vezi si: 5 Tehnici de meditatie pentru incepatori

Daca vrei sa-ti imbunatatesti sanatatea, creeaza in gandurile tale o imagine despre tine, sanatos, tanar si puternic.

„Intr-un efort de a obtine un organism ideal, este important sa ne imaginam fiecare detaliu al acestui ideal – a scris Nishi. – Cunoaste-te pe tine insuti – total, priveste atent, ce fel de par am? Ce mers? Ce fel de respiratie? Acum ajuta-ti corpul cu autohipnoza. Cand te adresezi trupului tau, spune-i cum ar trebui sa fie, cum ar trebui sa functioneze.”

Nishi era convins ca trupul nostru functioneaza conform regulii feedback-ului: cu cat il iubesti si ii vorbesti mai afectuos, cu atat mai mult te va iubi si va functiona mai bine.

Nishi ne recomanda sa vorbim cu corpul nostru in fiecare zi. Dar, in loc sa observam unde si ce ne doare, trebuie sa ii insuflam sanatate.

In loc sa discuti cu vecinii, gandeste pozitiv in legatura cu viitorul tau. In loc sa te plangi de lipsa banilor si de criza, lasa-te invadat de ganduri frumoase despre cat de interesanta este aceasta viata.

„Plantati doar emotii pozitive in creierul vostru”, a scris Nishi in cartea sa “The Golden Rules of Health”. – Obisnuieste-te cu ele, cultiva-le! Orice setare pe care ti-o insufli pentru o lunga perioada de timp va prinde radacini in creier si apoi se va manifesta in lumea materiala. Toate metodele de sugestie sunt construite pe acelasi principiu: mintea subconstienta accepta drept adevar orice instalare repetata cu convingere.”

Cel mai important este sa crezi in ceea ce spui, nu-ti permite sa te indoiesti de ceea ce gandesti. De asemenea, imagina-ti ce ai spus in gandurile tale. Nishi ne-a asigurat ca trupul va reactiona imediat la cuvintele noastre, luand ceea ce s-a spus drept comanda.

Vezi si: Mic dejun la pahar. 5 Retete de smoothie-uri delicioase si sanatoase

5 reguli de sanatate de la Katsuzo Nishi:
  • Faceti o plimbare in fiecare seara pentru a va ajuta sa adormiti relaxati.
  • Trebuie sa dormiti pe o suprafata dura si sa puneti o rola tare sub cap in locul unei perne. Acest lucru normalizeaza circulatia sangelui si previne amortirea membrelor in timpul somnului.
  • Dimineata, in timp ce stai intins pe spate, misca-ti bratele si picioarele timp de aproximativ un minut.
  • Intins pe burta, miscati picioarele la stanga si la dreapta, ca un peste, timp de aproximativ un minut.
  • Nu te supara si nu-ti fie mila de tine! Gandurile rele si mila de sine indeparteaza sanatatea, atrag bolile si scurteaza viata, a asigurat Nishi. Potrivit acestuia, o atitudine amabila fata de oameni, poate prelungi viata.

Source: Cluber.com.ua; Photo by Kristina Paukshtite from Pexels

~ Reguli de sanatate ~

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!