~ Ingrijorarea excesiva dauneaza grav sanatatii fizice si mintale ~

ingrijorarea excesiva

Sa nu crezi ca daca esti incontinuu ingrijorat si stresat, vei fi pregatit in eventualitatea in care apare in viata ta vreun necaz si, prin urmare, nu vei mai suferi atunci – la fel de tare.

Daca iti este teama ca vei pierde pe cineva drag si traiesti tot timpul inspaimantat de aceasta posibilitate, sa stii ca atunci cand se va intampla, DACA se va intampla, vei suferi la fel de intens ca in cazul in care nu ai trait niciodata cu aceasta frica in suflet.

Nimic nu ne poate feri de suferinta. Atat clipele frumoase cat si cele mai putin placute fac parte din ceea ce numim noi – Viata. Viata este un cocktail cu de toate!

Acestea fiind spuse de ce ai trai constant cu teama? De ce chiar si atunci cand esti extrem de fericit, te gandesti imediat la suferinta care “sigur va urma” – dupa?!

Vezi si: Gandurile negative atrag situatii negative. Legea atractiei

Nimic nu ne pregateste pentru durerea din viitor. Putem sa traim o viata plina de frica, anticipand nejustificat dezastrele care vor urma, sau putem sa avem o existenta lipsita de griji excesive si prin urmare, mult mai fericita. Chiar daca grija si indoiala reprezinta o parte integranta a vietii noastre de zi cu zi, atunci cand acestea devin exagerate si obsesive, pot avea un impact deosebit de puternic asupra sanatatii noastre fizice si mintale.

Nu este nevoie sa suferim in avans. Vom infrunta necazul atunci cand se va intampla. Si DACA se va intampla. Pentru ca este posibil ca acea tragedie de care iti este atat de frica acum, sa nu se intample niciodata!

Nu exista o scoala care sa ne invete cum sa ne protejam de durere, atunci cand viata nu va fi tocmai blanda cu noi. Din pacate, vom simti totul la fel de intens, indiferent daca am trait o viata “pregatindu-ne” pentru acel moment sau din contra, am incercat pe cat am putut, sa evitam sa ne gandim la lucruri negative.

Acestea fiind spune… de ce am alege grijile, in locul linistii sufletesti? Dupa cum spuneam, simplul fapt ca ne innegrim zilele in avans, nu ne pregateste pentru o eventuala tragedie.

Vezi si: Tu iti modelezi singur viata, prin gandurile tale

Ti-e frica de cutremure sau de alte calamitati? Tuturor ne este. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa transformi teama, intr-o obsesie. De ce ti-ai lua din bucuria momentului prezent, fiindu-ti frica de ceva ce s-ar putea sa nu se intample niciodata? Iar daca se va intampla, vei vedea atunci cum si daca vei putea gestiona situatia intr-un mod favorabil.

Ingrijorarea in avans nu te va ajuta in acele momente, din pacate. De ce te-ai chinui “din timp”?

Sunt oameni care se tortureaza o viata intreaga, imaginandu-si lucruri care ori nu se vor intampla niciodata, ori nu le sta in putere sa le previna.

Ingrijorarea iti ia din bucuria prezentului si de cele mai multe ori, este inutila.

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Photo by JJ Jordan from Pexels

Vezi si: Top 3 filme documentare care iti pot schimba viata |Netflix

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!