~ Legea contrastelor ~

Legea contrastelor
Hindusii istorisesc povestea unui fermier care a gasit intr-o zi un cal frumos pe proprietatea sa.

–   O, ce noroc! Spune vecinul sau, batand din palme.

–   Cine poate sa vada suficient de departe in viitor ca sa spuna ce e cu adevarat un noroc? Raspunde fermierul.
Intr-adevar, de indata ce fiul fermierului incaleca pe cal, animalul il azvarle la pamant, iar baiatul isi rupe piciorul.

–  O, ce ghinion! Il compatimeste vecinul.

–  Cine poate sa vada suficient de departe in viitor ca sa spuna ce e cu adevarat un ghinion? Ofteaza fermierul, ingrijindu-si fiul ranit.

In aceeasi zi, mai tarziu, un tiran insotit de armata sa trece in mars prin regiune, luand tot ce poftesc de la tarani si obligandu-i pe toti tinerii zdraveni sa se inroleze. Dar pe baiatul fermierului il lasa in pace, din cauza piciorului rupt.

A doua zi, tiranul si toata ostirea lui sunt rapusi intr-o batalie cumplita.

Vezi si: Poveste terapeutica ~ Intotdeauna gasim ceea ce cautam

–  Ce noroc ca fiul tau a fost crutat! Declara vecinul.

Fermierul se multumeste sa zambeasca.

Povestea ne spune doua lucruri. In primul rand, important nu e ceea ce ti se intampla in viata, ci felul cum privesti ceea ce ti se intampla, perspectiva pe care o ai. In al doilea rand, important e cum privesti un lucru in comparatie cu altul.

Sau poate adevarata lectie este “Lucrurile se pot inrautati oricand!” . Einstein a numit asta “legea relativitatii”. Noi o numim “legea contrastelor.”

Legea contrastelor spune ca nu vedem lucrurile si intamplarile asa cum sunt ele cu adevarat, ci prin raportarea la alte lucruri si intamplari. Pentru o mana calda, apa calduta pare rece. Pentru o mana rece, aceeasi apa pare calda.

~ Legea contrastelor ~

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Photo by Michael Bußmann from Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!