~ Faci bine si primesti rau? De ce se intampla asta? ~

bine si rau
O parabola incredibila care te va pune pe ganduri…

Ni se intampla tuturor. Te indrepti catre o persoana cu sufletul deschis iar aceasta iti raspunde. Oamenii inchid deseori ochii la faptele noastre bune si ne scuipa in suflet. De ce se intampla asta? Gasesti raspunsul la intrebare in urmatoarea parabola!

Intr-o zi, o tanara a batut la usa unui intelept batran si, izbucnind in lacrimi, i s-a destainuit:

„Nu stiu cum voi mai putea sa traiesc in continuare…”, a spus ea cu o voce ingrozita. – Toata viata am tratat oamenii asa cum mi-as fi dorit eu sa fiu tratata, am incercat sa fiu sincera cu ei si mi-am deschis sufletul in fata lor… Ori de cate ori a fost posibil, am incercat sa fac bine tuturor, fara sa astept nimic in schimb. Chiar daca am facut totul gratuit, am primit inapoi doar rau si ridiculizare. Sunt foarte ranita si obosita… Te implor, spune-mi, ce pot face in aceasta privinta?

Inteleptul a ascultat cu rabdare, iar mai apoi i-a dat fetei urmotoarele sfaturi:

„Da-ti jos toate hainele si umbla complet dezbracata pe strazile orasului”, a spus batranul calm.

– Scuza-ma, dar asa ceva nu se poate! Probabil, ti-ai iesit din minti sau glumesti! Daca as face asta, m-as expune tuturor trecatorilor… Cineva ar putea sa-mi faca rau sau sa ma abuzeze…

Vezi si: Nu inceta niciodata sa fii o persoana buna din cauza oamenilor rai

Inteleptul se ridica brusc, deschide usa si pune o oglinda pe masa.

– Ti-e rusine sa iesi goala pe strada, dar dintr-un anumit motiv nu ti-e deloc rusine sa mergi prin lume cu sufletul gol si cu usa larg deschisa.

Ai lasat pe oricine sa intre acolo. Sufletul este ca o oglinda, motiv pentru care cu totii vedem reflectarea noastra in alte persoane. Sufletul unora este plin de rautate si de vicii – este o imagine extrem de urata, iar unii oameni isi vad propria imagine atunci cand privesc in sufletul tau pur. Le lipseste puterea si curajul sa recunoasca ca esti mai bun decat ei si sa nu vor sa se schimbe.

– Ce ar trebui sa fac? Cum pot schimba aceasta situatie daca, de fapt, nimic nu depinde de mine? – a intrebat fata.

– Haide, vino cu mine, vreau sa-ti arat ceva… Aceasta este gradina mea. De multi ani am grija de aceste flori frumoase. Sincer sa fiu, nu am vazut niciodata mugurii acestora cand au inflorit. Am contemplat doar frumoasele flori inflorite si m-am bucurat de parfumul lor. Copila, invata de la natura! Uita-te la aceste flori minunate si fa asa cum fac ele – deschide-ti inima cu atentie, astfel incat nimeni sa nu observe. Deschide-ti sufletul doar in fata oamenilor buni. Indeparteaza-te de cei care ti-au taiat petalele si le-au calcat in picioare. Tie nu ti-au crescut burieni si nu poti face nimic pentru a-i ajuta. In tine, ei vor vedea doar o reflexie urata a lor.

~ Faci bine si primesti rau? De ce se intampla asta? ~

Source: cluber.com.ua; Photo by Jill Wellington from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!