~ Mersul pe ploaie este benefic ~

mersul pe ploaie

Nu urmariti oamenii plictisitori. Mergeti in ploaie: curatati-va mintea, eliberati-va de gandurile si emotiile negative, visati, alergati spre vant si aventura!

Multor oameni le place acest sunet – al ploii. Unii adora dragostea si sentimentul de pace, in timp ce altii sustin ca ploaia ajuta la ameliorarea stresului, calmeaza. Mersul in ploaie poate vindeca intr-adevar, deoarece are capacitatea magica de a ne calma mintea si de a ne elibera gandurile si emotiile suprimate.

Parfumul pamantesc care se simte dupa ploaie are chiar si propriul sau nume – petrikor.

Cuvantul provine din greaca petra, care inseamna „piatra”, iar ichor este fluidul care curge in venele zeilor in mitologia greaca. Termenul a fost inventat in 1964 de oamenii de stiinta Isabella Joy Bear (Australia) si Roderick G. Thomas (Marea Britanie) pentru un articol din revista Nature.

In aceasta lucrare stiintifica, cei doi au vorbit despre faptul ca un miros specific apare dupa fiecare ploaie datorita unei combinatii de substante chimice. In absenta precipitatiilor, plantele secreta anumite uleiuri care sunt absorbite de solurile argiloase si roci. Cand ploua, aceste uleiuri sunt eliberate in aer impreuna cu compusul chimic geosmin, un produs secundar metabolic al actinobacteriilor, care produce parfumul pe care il iubim cu totii.

Vezi si: Cum sa-ti gasesti pacea interioara. 6 Repere de urmat

De ce mersul pe ploaie nu este doar minunat, ci chiar necesar?

Iata 7 avantaje ale mersului pe ploaie:

Mirosul ploii ne linisteste mintea.

Umiditatea ridicata este foarte benefica pentru piele si par. La urma urmei, picaturile de ploaie contin elemente chimice care ne transforma pielea – devine proaspata si odihnita.

Oamenii de stiinta japonezi au aratat ca exercitiile fizice si activitatea pe timp ploios si rece ard mult mai multe calorii decat pe vreme uscata si calda.

Picaturile de ploaie absorb praful si germenii, asa ca mersul pe ploaie iti ofera un aer foarte proaspat.

Mersul in ploaie te va face sa te simti mai liber si mai rebel. Vreau sa incalc toate regulile si limitele, sa ma bucur si sa rad.

Ploaia ne ajuta sa ne privim problemele intr-un mod diferit, calm si fara panica pentru a ne da seama de toate.

Lumea moderna a devenit mai rationala. Nu ii intalnesti prea des pe cei carora le place sa mearga pe ploaie.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Source: cluber.com.ua; Photo by Aleksandar Pasaric from Pexels

Vizioneaza filmuletul de mai jos atunci cand doresti sa te relaxezi si sa te eliberezi de stres… De asemenea, poti sa asculti sunetele relaxante atunci cand vrei sa adormi mai usor… ? 8 Ore – sunetul calmant al ploii. ⬇️

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!