~ Relatia perfecta ~

relatia perfecta
De fapt, relatia “perfecta” nu este deloc perfecta.

Doar ca oamenii care sunt in ea nu inceteaza niciodata sa creasca si sa se dezvolte.

Cu totii avem cel putin un cuplu familiar a carui relatie pare perfecta, nu?

Ei bine… aceasta este doar o mare neintelegere.

De fapt, nu exista asa ceva – „relatie perfecta”. Pur si simplu nu exista oameni in aceasta lume care sa aiba totul, inclusiv o legatura fara nicio problema sau care sa stie din timp raspunsurile la toate intrebarile.

Chiar si atunci cand vedem doi oameni care, s-ar parea, se completeaza perfect, intocmai ca doi prieteni buni sau ca doua jumatati dintr-un intreg, acest lucru nu inseamna ca acolo, pe raul vietii lor, nu exista gropi sau capcane de familie. Desi legatura dintre ei poate parea puternica pentru dvs., ca franghia unei nave, fiti constienti de faptul ca ei, ca toti ceilalti, au certuri si neintelegeri.

Vezi si: 7 Obiceiuri pe care le au cuplurile fericite

Exista insa un lucru pe care cuplurile „perfecte” il fac, pentru a-si pastra astfel relatia.

De fiecare data cand au o cearta sau un dezacord, se opresc la timp, inainte sa-si fi spus ceva  iremediabil, se aseaza la masa, fac un ceai sau deschid o sticla de vin si discuta despre problema pe care o au pana cand gasesc o solutie.

Din pacate, nu toate cuplurile poseda aceasta abilitate, chiar daca la inceput sunt indragostiti unul de celalalt intocmai ca Romeo si Julieta. Dar cei care procedeaza astfel, detin o mare putere. Sunt puternici pentru ca si-au dat seama ca, pentru ca relatia lor sa fie implinita si de durata, trebuie sa creasca si sa se dezvolte impreuna. Ca relatia lor nu se indreapta spre un scop specific si ca odata atins se opreste acolo, din contra, ei vad in dezvoltarea lor o calatorie minunata si incantatoare a vietii. O cale, nu o destinatie.

Mai mult, atunci cand vremurile sunt dificile, aceste cupluri puternice nu renunta, ci iau viata in piept si trec impreuna prin cele mai grele incercari din viata lor.

In loc sa fuga la primul semn de necaz, lasandu-l pe celalalt in urma, partenerii se lipesc unul de celalalt si isi ofera reciproc puterea de care au nevoie pentru a depasi orice obstacol care se afla in fata lor, in viata. Cand oamenii se iubesc cu adevarat, ei sunt dispusi sa faca orice pentru a remedia ceea ce s-a rupt in relatia lor si sa o faca in asa fel incat sa devina mai puternici dupa aceea.

Si daca dupa o cearta serioasa nu te simti suficient de motivat sa lucrezi asupra ta si sa incerci sa ajungi la un fel de compromis cu partenerul tau, atunci este posibil sa ai o relatie cu o persoana gresita. Daca „cealalta jumatate” este cu adevarat langa tine, atunci simti ca, atat timp cat sunteti impreuna, esti capabil de orice fel de isprava.

Vezi si: Nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum, sa simt iubirea prin toti porii

Persoana iubita te va inspira intotdeauna, ajutandu-te sa devii mai bun si sa iti atingi obiectivele cu orice pret.

Si vei face acelasi lucru pentru el, pentru ca asta face ca o relatie romantica sa fie cu adevarat puternica. Sustinerea constanta, dragostea neconditionata si increderea de neclintit intre doi parteneri – asta face relatia vie si reala.

Relatiile ideale nu exista cu adevarat, dar exista relatii in care crestem si evoluam. Ele sunt perfect imperfecte. Si, de fapt, acesta este cel mai minunat lucru la care poti sa visezi: atunci cand exista o persoana langa tine care va creste cu tine, va plange cu tine si te va iubi in ciuda tuturor ciudateniilor si neajunsurilor tale.

O persoana draga care poate privi in spatele zambetului tau larg si stralucitor si poate vedea durerea care se ascunde acolo, ajutandu-te sa o depasesti. Un partener credincios iti va lua fericit mana, atunci cand vei avea nevoie de el si va merge fericit cu tine de-a lungul acestui drum incredibil, plin de dureri si bucurie, numit viata.

Este posibil ca relatia perfecta sa nu existe, dar dragostea adevarata este reala.

Chiar daca majoritatea oamenilor considera ca este doar un mit sau un basm pentru copii, exista inca printre noi cei care au norocul sa o gaseasca. Si daca esti unul dintre acei norocosi, incearca intotdeauna sa fii constient de ceea ce ai.

O relatie cu adevarat lunga si fericita necesita o implicare incredibila si o munca constanta atat asupra ei, cat si asupra ta. Partenerii au nevoie de capacitatea de a ierta, de a face compromisuri si de a-l accepta pe celalalt asa cum este el.

Vezi si: Iubirea… doua persoane intr-un singur suflet

Partenerul tau nu este in niciun caz o persoana ideala si nu poate fi, pentru ca astfel de oameni pur si simplu nu exista. El te va rani de mai multe ori, asa cum il vei rani si tu. Dar daca va iubiti cu adevarat, veti fi gata sa faceti fata oricarei provocari – impreuna. Relatia ta este perfecta – si chiar daca nu este perfecta, nici nu vei observa.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. 

Source: cluber.com.ua; Photo: Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!