se raporteaza la

Arunca o privire mai atenta la modul in care ceilalti oameni se raporteaza la tine. De regula, ei ascund adanc, in interior, secrete si frici pe care nu le arata celor din jur, iar astfel, nimeni nu stie cu adevarat ceea ce se intampla in sufletele lor.

Acesta este un fel de mecanism de aparare impotriva posibilelor critici.

Stiind la ce trebuie sa fiti atenti, puteti determina cu usurinta ceea ce alte persoane incearca sa ascunda de ochii vostri.

Adesea, indoielile de sine ale unei persoane se manifesta sub forma unei agresiuni indreptate catre ceilalti. Dar daca te uiti si asculti cu atentie, poti vedea care sunt defectele oamenilor atunci cand incearca sa te invinovateasca pentru ceva.

Tradatorii te acuza de tradare

Ai fost acuzat de tradare? Eu, da.

S-a dovedit ca cel care a facut astfel de acuzatii – nefondate – a fost de fapt el insusi un tradator.

Care este rationamentul din spatele unui astfel de comportament?

Poate ca fostul partener a vrut doar sa “egaleze” scorul, punandu-ma si pe mine intr-o lumina proasta. Imediat dupa, am simtit nevoia sa intru in defensiva. Bineinteles ca nu l-am inselat!

Si numai dupa ce m-am despartit de el, mi-am dat seama ce s-a intamplat cu adevarat. Prin atitudinea lui fata de mine si prin acuzele lui, mi-a aratat de fapt ceva ce nu ar fi trebuit sa vad. Acuzandu-ma de  infidelitate, mi-a dezvaluit de fapt teribilul adevar.

Vezi si: Pe taramul ipocriziei, sinceritatea nu gaseste intelegere

Mincinosii te acuza ca minti

Daca nu exista dovezi, atunci numai voi insiva stiti despre minciunile sau veridicitatea voastra.

Daca o persoana isi ia cuvintele in serios, acest lucru este o manifestare a capacitatii sale de a avea incredere in tine.

Daca sunteti acuzat ca minti, fara sa fiti insa vinovat de nimic, atunci este foarte probabil ca interlocutorul dvs. sa aiba cu adevarat ceva de ascuns.

Ca si in cazul tradatorului, ideea unui astfel de comportament este sa abata atentia mincinosilor de la ei insisi si de la tendinta lor de a minti.

La urma urmei, daca esti prins cu minciuna, “scorul va fi egalat.” Atunci minciunile lor vor parea mai putin groaznice.

Oamenii nesiguri te fac sa te indoiesti de tine

Exista oameni care se indoiesc de ei insisi si vor face tot posibilul ca si cei din jurul lor sa se simta nesiguri. Acest tip de comportament indica complexele interioare ale individului. Majoritatea huliganilor au fost si ei hartuiti inainte, iar acum simt ca a venit “momentul socotelilor.”

Foarte des atacurile din partea acestor oameni sunt aproape imperceptibile. Dar, daca tineti ochii larg deschisi, probabil ca veti observa semne ale stimei lor de sine scazute.

Nu folosiți insa, cunostintele acumulate despre aceste persoane ca pe o arma impotriva lor! Incercati sa ajungeti la cauza acestei incertitudini si ajutati-i sa scape de ea.

Vezi si: 9 perle de intelepciune budista care ajuta la realizarea pacii interioare

Modul in care oamenii se raporteaza la tine este o reflectare a esentei lor

In cele din urma, sentimentele negative ale altor persoane in privinta ta, sunt in mare parte derivate din experientele, sentimentele si actiunile lor.

Daca esti acuzat pe nedrept, atunci acestea nu sunt deloc acuzatii. De fapt, acesti oameni doar recunosc ceva. Asculta cu atentie.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

photo source: pixabay, source: cluber.com.ua

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!