~ Caracteristici Ciobanesc german ~

ciobanesc german
Ciobanesc german – Generalitati

Ciobanescul german sau cainele lup este o rasa de caine care se presupune ca a aparut prin domesticirea lupului. Consideratia are in vedere asemanarile aspectului general.

Literatura de specialitate mentioneaza folosirea acestui caine din vremuri stravechi de catre ciobanii germani, rasa prezentand variabilitate mare sub raportul insusirilor morfologice de la o regiune la alta, adaptandu-se conditiilor climaterice, fie modificandu-si talia, viteza de miscare pentru zonele de campie, fie avand o talie mai mare pentru cei cu origine montana.

S-a constatat ca au existat imperecheri numeroase intre cainii ciobanesti si lup, descendentii fiind domesticiti si utilizati pentru paza. In anii 1880 nemtii au modificat aceasta rasa pentru a-i servi drept caine militar.

ciobanesc german
Ciobanesc german – Caracter

Ciobanescul german este docil, atasat pana la moarte de stapan. Este usor de educat pentru ca marea lui placere este sa faca pe placul stapanului. Este linistit si usor de abordat, intelegator si increzator in stapan. Este un cavaler care va va insoti pretutindeni cu eleganta, echilibrat afectiv, foarte ager, iute si cu reactii tipice cainilor de paza si protectie.

Se adapteaza rapid situatiilor neprevazute. Educarea lui necesită fermitate din partea stapanului, dar nu suporta tratamentele dure sau brutale. Cainele ciobanesc german este un caine inteligent, echilibrat si deosebit de devotat, cu un temperament puternic, dar usor adaptabil oricaror conditii.

Perseverent, agil, indraznet si muncitor, cainele isi duce mereu la bun sfarsit sarcina. Folosit in diverse activitati, cainele isi arata capacitatea de a invata repede si de a ajuta. Chiar daca prezinta un aer dominant, dresat intr-un mediu iubitor, ciobanescul german devine un bun caine de companie si pentru copii. Vioi si plin de energie poate fi un bun tovaras de joaca. Cainele se ataseaza foarte usor de stapani si are nevoie de prezenta lor, de aceea izolarea lui pentru un timp indelungat nu este recomandata.

Loial si protectiv cu stapanii săi, poate fi agresiv cu strainii dacă nu este obisnuit de mic si cu alte persoane. Crescut in preajma altor animale, se poate imprieteni usor cu ele. Extrem de curajos, vigilent si incoruptibil, ciobanescul german este un bun caine de paza sau de actiune, fiind mereu gata de lupta.

Prezenta sa eleganta si caracterul sau il fac, in prezent, una dintre cele mai populare rase de caini din lume.

ciobanesc german
Ciobanesc german – Comportament si personalitate

Este indicat ca socializarea sa inceapa din copilaria cainelui, iar agresivitatea si atacul asupra persoanelor poate fi rezultatul unei educatii neadecvate a Ciobanescului german. Problemele apar atunci cand i se permite cainelui sa creada ca el este stapanul oamenilor sau cand nu beneficiaza de exercitii si miscare suficienta.

Un Ciobanesc german care are un stapan pasiv poate deveni timid, sperios si poate fi predispus la frica si sa dezvolte probleme de paza. Nu te va asculta daca simte ca are o minte mai puternica decat a ta si nici cand dresajul este dur. Stapanul trebuie să emane o autoritate naturală. Nu trata cainele Ciobanesc german ca pe un om. Invata despre instinctele cainelui si trateaza-ti cainele in acord cu acestea.

Un Ciobanesc german are nevoie să-si canalizeze energia fizica si mentala catre o directie si nu e genul de rasa careia sa-i placa sa stea intinsa in sufragerie cat e ziua de lunga.

ciobanesc german
Ciobanesc german – Dresaj

Ciobanescul german este extrem de usor de dresat, fiind una dintre cele mai inteligente rase de caini din lume. Cu dresajul potrivit, acest caine poate invata sa indeplineasca absolut toate sarcinile care i se dau. De aceea, este neaparat nevoie de un dresaj facut de o persoana cu experienta, care poate exploata la maximum capacitatile acestui caine minunat.

Dresajul unui Ciobanesc german ar trebui sa inceapa de la varsta de 7-8 saptamani deoarece creierul lui absoarbe repede informatiile, insa poate dura cateva luni pana le va intelege complet.

E bine sa ai in vedere ca Ciobanescul german isi foloseste celulele cenusii atunci cand este dresat. Cea mai importanta parte a dresajului o constituie exercitiile pentru cs il stimuleaza mental si fizic. Folosirea comenzilor monosilabice este cel mai bun mod de a-ti invata cainele. Cainele ciobanesc german standard de rasa curata se permite de dat la scoala de dresaj incepand cu varsta de 6 luni, iar cei metisi cu spatele drept se dreseaza incepand cu varsta de 1 an.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

photo: pixabay; source: wikipedia, video: youtube.com

Citeste si:

Rasa de caini Cavalier “Cainele de jucarie”-Cavalier King Charles Spaniel

Ai dori o oita Valais Blacknose ca animal de companie?

semnale de alarma in relatie Semnale de alarma in relatia de cuplu. Nu le ignora!

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!