inainte de somn

Ora de culcare este sacra. Ceea ce faci inainte de somn, va determina calitatea acestuia si energia cu care te trezesti a doua zi dimineata.

Mi se parea ca, cheia succesului sta in rutina de dimineata, dar apoi mi-am dat seama ca aceasta nu joaca absolut niciun rol, daca te trezetti obosit si fara vlaga.

De acord, este greu sa te dai jos din pat si sa incepi ziua vesel daca nu ai dormit suficient. Ziua ta incepe de fapt, din seara precedenta.

Pentru un somn odihnitor, experimentati urmatoarele lucruri inainte de a adormi:

Elibereaza-ti mintea de ganduri

Fiecare noua zi ne umple mintile cu un flux imens de ganduri, idei, probleme si povesti care se repeta la nesfarsit. Elibereaza-ti mintea inainte de a te culca. Permite ca toate acestea sa dispara…

Incearca aceste trucuri:

  • Scrie-ti gandurile, ideile, inainte de a te culca
  • Vorbeste cu partenerul despre cum a mers ziua ta
  • Urmareste emisiuni “stupide” la TV.

Emisiunile “stupide” te ajuta sa scapi de ganduri inainte de a adormi. Incearca si tu.

Relaxeaza-te

Pentru a te pregati de culcare, mai intai trebuie sa te relaxezi putin.

Relaxeaza-te pe canapea, intinde-te pe podea, odihneste-te pe pat, mediteaza sau alege-ti propriul mod de deconectare.

Intr-o oarecare masura, relaxarea inainte de culcare implica o tranzitie a mintii intr-o stare calma. Cu totii avem un fel de activitate care ajuta la ameliorarea tensiunii.

Fa un dus fierbinte

Un dus fierbinte inainte de culcare este o modalitate excelenta de relaxare.

Singurul lucru care conteaza este timpul pe care il petreci singur in timp ce apa curge pe intregul corp. Este purificator. Sunetul si miscarea apei au un efect meditativ care nu poate fi explicat stiintific.

Nu manca nimic inainte de culcare

Mancarea inainte de culcare este o idee foarte proasta. Corpul si stomacul tau au nevoie de odihna.

O modalitate de a-mi creste nivelul de energie a fost sa stabilesc o „perioada de post” zilnica. Nu mai mananc nimic intre orele 20:00 și 7:00. Acest lucru ofera corpului meu suficient timp pentru a se recupera si pentru a lua o pauza de la atacul numarului mare de calorii.

Permite corpului sa se relaxeze si renunta la gustarile tarzii.

Petrece timp cu partenerul tau

Petrecerea timpului cu persoana iubita (sau cu o alta persoana apropiata, daca nu ai un partener) este o modalitate eficienta de a te simti conectat cu cineva, inainte de a merge la culcare.

Dupa-amiaza, petrecem mult timp vorbind la telefon sau in fata ecranului computerului, uitand ca exista si alti oameni in lume. Intreband pe cineva cum si-a petrecut ziua, este un alt mod de a-ti curata mintea. Inainte de a merge la culcare, incearca sa restabilesti contactul cu lumea oamenilor.

Incearca sa-ti stapanesti grijile si emotiile

Gandurile pline de emotii nu te vor lasa sa adormi, fortand creierul sa functioneze.

Dar faptul ca stai treaz noaptea, nu iti va rezolva problemele. Din contra.

O idee minunata este sa iti accepti propriile experiente si sa incerci sa-ti rezolvi situatiile dificile a doua zi  dimineata, fara a veni cu planuri de actiune noaptea.

Inainte de culcare, este important sa iesi din modul de cautare a solutiilor si sa treci la modul de odihna.

Gandeste-te la tot ce ai obtinut

Am descoperit ca gandirea la succesul meu ma ajuta sa adorm. Trecand in revista toate succesele actuale din mintea ta, ai un sentiment de mandrie, ceea ce da sens zilei pe care ai trait-o. Toate bataliile tale devin justificate, iar acest gand relaxeaza perfect mintea inainte de a te culca.

In fiecare zi realizam multe lucruri, iar acest fapt ne poate ajuta sa ne pregatim pentru a doua zi.

Nu intra pe retelele de socializare inainte de a merge la culcare

Tot ceea ce este necesar pentru a suferi de insomnie garantata este sa citesti cateva comentarii aleatorii sau sa-ti compari succesele cu altii.

Cand vine vorba de retelele de socializare, exista intotdeauna dorinta de a citi o alta postare, de a lasa un alt comentariu, de a afla mai multe despre un un autor sau de a citi un alt fapt amuzant. Vizitarea retelelor sociale inainte de culcare determina creierul sa calatoreasca milioane sau mile pe ora, iar acesta este exact opusul odihnei.

Retelele sociale provoaca aparitia gandurilor si reprezinta o sursa nelimitata de informatii care intra in creier cu viteza mare. Astfel, creierul nu se poate relaxa. Incearca sa te deconectezi de la retelele sociale  cat mai devreme pentru a avea timp sa te relaxezi si pentru a putea sa te pregatesti pentru a doua zi.

Vei avea timp suficient maine pentru a socializa online.

Practica recunostinta

Fii recunoscator chiar si pentru un singur lucru.

Nu trebuie sa faci eforturi pentru a fi smerit. Recunostinta te ajuta sa realizezi cat de mult ai deja.

In fiecare zi, ceva special se intampla pentru tine. Cineva te-a ajutat? Colegul tau ti-a adus o cafea delicioasa? Ai citit cartea dorita?

Astazi, multe s-au intamplat asa cum ai fost planificat si, daca iti amintesti cel putin un lucru, te poti pregati pentru maine si trezi plin de energie.

Asteptam cu interes parerea ta despre acest subiect. Scrie un comentariu.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

inainte de culcare

sursa foto: pixabay, sursa: cluber.com.ua

Citeste si:

Traieste, bucura-te si fii recunoscator pentru tot ceea ce ai!

A luptat pentru tine pana si-a dat seama ca o face de una singura

5 Aspecte necesare intr-o relatie cu viitor

5 Pro retele de socializare. Si 5 contra

Sharing is caring!