~ Despre lucrurile importante din viata – Poveste terapeutica ~

lucrurile importante din viata

Un profesor de filosofie statea in fata clasei avand pe catedra cateva lucruri…

Cand ora a inceput, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au convenit ca era.

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis. I-a intrebat din nou pe studenti daca borcanul era plin, iar acestia au fost de acord ca era.

Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat in borcan. Firesc, nisipul a umplut de tot borcanul.

I-a intrebat din nou pe studenti cum statea treaba, iar acestia au raspuns in cor “pliiin”!

Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea pe care le-a turnat in borcan umplandu-l de aceasta data definitiv. Studentii au ras.

9 Secrete de viata lunga si implinita

Dupa ce hohotele s-au domolit, profesorul a spus:

Acum as dori sa intelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra.

Mingiile de tenis reprezinta lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sanatate, prieteni si pasiunile voastre. Daca totul ar fi pierdut in afara de acestea, viata voastra ar fi tot plina. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor marunte. Daca veti incepe cu nisipul, nu veti mai avea unde sa puneti mingile de tenis si pietricelele. La fel si in viata, daca iti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine si nici timp pentru tine. Acorda atentie lucrurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, iesi cu sotia in oras la cina, joaca tenis, vei avea suficient timp alta data sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv. Ai, in primul rand grija de mingile de tenis, ele conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile, restul e doar nisip!”

Unul dintre studenti a ridicat mana interesandu-se ce reprezentau cele doua cani de cafea.

Profesorul a zambit: “Ma bucur ca intrebi asta, ele vor doar sa arate ca, oricat de plina ar parea viata ta, e loc intotdeauna pentru doua cani de cafea, impreuna cu cineva drag .”

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

~ Despre lucrurile importante din viata – Poveste terapeutica ~

Photo by Toni Ferreira Ph from Pexels

Citeste si:

Nu mai astepta momentul potrivit. Ia momentul si fa-l potrivit!

Daca mi-as putea trai din nou viata…

Traieste fara frica!

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!