~ Ritual zilnic ~

ritual dimineata

Acest ritual zilnic al CEO-ului Microsoft Satya Nadella este extraordinar de simplu, iar beneficiile sale sunt sustinute de cercetarile stiintifice.

Multi oameni de succes adora sa vorbeasca despre ritualurile lor de dimineata, deoarece considera ca acestea au contribuit la obtinerea succesului lor in viata.

De exemplu, Tim Cook de la Apple se trezeste intr-un moment in care majoritatea dintre noi avem al zecelea vis – la 3:45 dimineata, Richard Branson navigheaza in zori, iar Tony Robbins face un dus cu apa rece ca gheata in fiecare dimineata. Dar exista si exceptii.

De exemplu, Jeff Bezos este cunoscut pentru ca se odihneste bine dimineata – pur si simplu refuza sa-si  programeze vreo intalnire importanta inainte de ora 10. CEO-ul Microsoft Satya Nadella prefera, de asemenea, sa-si inceapa ziua intr-un mod mai relaxant.

Intr-un interviu acordat revistei Time, Nadella a vorbit despre ritualul sau de dimineata, incredibil de rapid, dar foarte placut.

Cinci secunde de constientizare la inceputul zilei

Dupa cum explica Nadella, interesul pentru meditatie i-a fost insuflat de catre mama sa, care era un savant al sanscritului. Aceasta a preferat dintotdeauna practicile descrise in textele vechi, insa Nadella a creat pentru el un ritual mult mai usor.

6 Motive pentru a incepe sa meditati

“L-am imprumutat ​​de la un doctor care a lucrat la imbunatatirea performantei echipei de fotbal din Seattle Seahawk”, a spus Nadella. – Primul lucru pe care il fac atunci cand deschid ochii dimineata este sa spun „multumesc” pentru tot ceea ce am si pentru lucrurile pe care ma straduiesc sa le obtin. Asta e tot. Nu ar putea fi altceva mai usor, dar avnd in vedere ca acesta devine primul meu act constient la inceputul fiecarei zile, este incredibil de util.”

Stiinta recunostintei

Recunostinta sincera pentru tot ceea ce aveti si incercarea de a privi inainte cu optimism dureaza doar cateva secunde, dar, in ciuda simplitatii ritualului, functioneaza cu adevarat – si exista o multime de dovezi care sustin acest lucru. Da, incercarea de a va seta pozitiv pentru ziua ce tocmai a inceput poate avea un impact tangibil asupra modului in care aceasta va decurge.

In primul rand, psihologii spun ca micile ritualuri (de exemplu, recitarea in mod regulat a unei mantre  pentru a va ajuta sa scapati de anxietate, ruperea sau arderea unei bucati de hartie pe care ai scris despre sentimentele tale negative sau ascultarea melodiei preferate inainte de o intalnire importanta) pot avea un efect pozitiv puternic asupra starii de spirit si a capacitatii de a face fata provocarilor vietii.

5 Tehnici de meditatie pentru incepatori

In al doilea rand, ritualul lui Nadella se bazeaza pe faptul ca dimineata, acesta isi indreapta toata atentia spre recunostinta, iar recunostinta sincera este, potrivit oamenilor de stiinta, un alt mod sigur de a-ti imbunatati sentimentul de bunastare. Neurologii cred ca optimismul este ca un muschi din corpul nostru, prin faptul ca poate fi lucrat, exersat. Cu cat ne antrenam mai mult pentru a vedea binele in realitatea din jur, cu atat ne va fi mai usor sa facem acest lucru.

Alocandu-si putin timp pentru a fi recunoscator la inceputul fiecarei zile, Nadella isi invata creierul sa fie recunoscator pentru orice, chiar si pentru cel mai marunt lucru, motiv care il face fericit si il ajuta sa atraga mai multa bunastare in viata lui. Nu va mirati daca, practicand recunostinta zilnic, chiar si cea mai intunecata zi va deveni putin mai luminoasa.

Deci… Daca aveti cel putin cateva secunde libere dimineata (si cu siguranta aveti), incercati ritualul lui Nadella si vedeti cum acest lucru va va schimba ziua si viata.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

~ Ritual de 5 secunde in fiecare dimineata… ~

Source: cluber.com.ua, Photo by cottonbro from Pexels

Citeste si:

Cum sa ne protejam de “hotii de energie.” Sfaturi ~ Dalai Lama

ritual pentru fericire 3 Principii sanatoase pentru o viata traita din plin

Gandurile negative atrag situatii negative. Legea atractiei

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!