~ Lipsa de respect ~

lipsa de respect
Daca cineva te face nefericit, opreste-l!

Doar pentru ca unii oameni fac parte din viata ta de la nastere sau sunt prieteni cu tine de mai multi ani, nu inseamna ca trebuie sa le tolerezi lipsa de respect. Cu totii meritam respect din partea celorlalti.

Nu mai lasa pe altii sa te batjocoreasca si sa te trateze ca pe un gunoi. Aceasta este viata ta si trebuie sa o traiesti asa cum crezi ca este mai bine pentru tine. Vor fi persoane care vor fi socate de indepartarea ta brusca, dar nu esti dator sa le oferi vreo explicatie. Rupand anumite legaturi toxice si incepand sa evoluezi, faci ceea ce trebuie pentru tine.

In aceasta lume exista multi oameni care abia asteapta sa profite de tine si de bunatatea ta. Unii dintre ei sunt noile tale cunostinte, restul sunt oameni pe care ii stii de-o viata. Desigur, poti simti afectiune pentru acestia, dar daca situatia toxica persista prea mult timp si iti dauneaza, atunci cel mai probabil va trebui sa te indepartezi de ei.

Cel mai bun lucru pe care îl poti face pentru tine in aceasta viata este sa gasesti puterea de a te elibera de conexiunile inutile. Astfel, vei deveni mai puternic si vei descoperi in tine noi calitati.

Vezi si: Nu oricine poate sa te pretuiasca la adevarata valoare

Daca cineva se joaca cu inima si sentimentele tale, nu ar trebui sa mai aiba o a doua sansa si, cu atat mai putin, o a treia. Nu mai permite oamenilor sa te devalorizeze. Inconjoara-te doar de cei care sunt mandri de tine.

Nu mai permite altora sa exercite presiune asupra sentimentelor tale de vinovatie si nu-i lasa sa te transforme in cine nu doresti sa devii. Traieste-ti adevarul, fii tu insuti si nu cere scuze nimanui pentru asta.

La final, cand toti “prietenii” te parasesc, doar tu vei ramane, motiv pentru care este foarte important sa poti trai pentru tine. Dacă cineva te face nefericit, opreste-l. Stabileste limitele clar si cunoaste-ti valoarea.

In viata ta vor fi oameni de care va fi foarte greu sa te desparti, dar daca esti conștient de puterea ta interioara si reusesti sa ai grija de tine intr-un mod corespunzator, vei putea ramane linistit in fata oricarei furtuni. Chiar si daca intreaga lume urmeaza sa se prabuseasca, cei care vor cu adevarat sa te ajute, vor ramane alaturi de tine. Vor fi aproape in momentul ascensiunilor tale, dar si al coborasurilor. Acestea sunt persoanele care merita pastrate in viata ta.

Nu tolera lipsa de respect…

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

photo source: pexels.com; referinte: cluber.com.ua

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!