~ Mai bine taci, decat sa regreti mai tarziu… ~

mai bine taci

Ati spus vreodata ceva la nervi sau in graba iar mai apoi sa regretati amar?

Ne-am aflat cu totii la un moment dat intr-o situatie in care, sub influenta unui impuls, ne-am purtat prostesc sau am facut comentarii nepotrivite.

Adevarul este ca de multe ori este mai bine sa ramaneti tacuti pentru a evita conflictele si nemultumirile.

Tacerea nu este numita in zadar cel mai bun raspuns.

Cand doar ascultati interlocutorii dvs. si nu ii intrerupeti, intelegeti mult mai bine esenta problemei. Intr-adevar, in acelasi timp, ceea ce poate parea ascuns in comunicarea verbala este dezvaluit privirii: gesturi ale interlocutorilor, sentimentele si emotiile lor.

3 Cazuri cand cel mai bine este sa taci:

1. Cand alte persoane barfesc in prezenta ta

Nu este niciun secret faptul ca multi oameni se “hranesc” cu barfa. Pentru ei, acesta este doar divertisment nevinovat.

De cele mai multe ori acest lucru ni se pare amuzant, dar este o capcana, pentru ca este foarte posibil ca din neatentie, sa spunem ceva ce vom regreta mai tarziu. Nu mai vorbim de latura morala a acestui „hobby”.

Asa ca data viitoare cand cineva cu o voce vicleana incepe sa-si discute cunoscutii, colegii sau prietenii – treceti pe langa. Iar daca nu exista nici o modalitate de a pleca, evitati orice comentarii. Ascultati doar si veti invata o multime de lucruri noi atat despre persoana povestita, cat si despre barfitor.

Chiar daca nu va implicati deloc in discutie, tot veti fi intrebat ce credeti despre persoana criticata. Pentru iubitorii de barfe, este important ca toata lumea sa fie conectata printr-un „secret” comun. In acest caz, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa „taceti filosofic” sau sa spuneti ceva de genul: „Cred ca aceasta persoana si-a dorit tot ce este mai bun.”

Poate ca in momentul in care pronuntati aceste cuvinte, va veti simti oarecum incomod, dar la final va veti multumi pentru ca nu ati permis nimanui sa va atraga in „spalarea rufelor murdare ale altcuiva”.

2. Cand esti intrebat despre viata ta personala

„Cum a fost intalnirea, ieri?” sau “Cum este iubita/iubitul tau in intimitate?” – uneori se pare ca aceste doua intrebari intereseaza oamenii mai mult decat orice. De regula, suntem iscoditi astfel de prietenii apropiati, astfel incat poate aparea un fals sentiment de securitate. Probabil vi se pare in regula sa impartasiti detalii personale cu o persoana in care aveti incredere.

Insa…

Va inselati profund! Nici macar faptul ca prietenul dvs. nu va alerga imediat si nu va trambita in toata lumea ceea ce a auzit (desi aceasta optiune nu este exclusa) nu trebuie sa va incurajze sa procedati astfel. Cert este ca acesta poate, la un moment dat, sa arunce din greseala o fraza care sa va raneasca partenerul de cuplu sau chiar sa va distruga complet relatia.

Prin urmare, atunci cand vi se solicita unele detalii din viata personala, este mai bine sa zambiti pur si simplu intr-un mod misterios si sa taceti. In cele din urma, nu trebuie sa-i duceti pe toti la zi cu tot ceea ce se intampla in cuplul dvs.

3. Cand cineva a facut o mare greseala

Adesea, devenim martori ai modului in care o persoana a facut o greseala evidenta si flagranta. In astfel de momente, un „batran intelept” se trezeste in noi dintr-un anumit motiv: suntem tentati sa evidentiem toate greselile, aducand in plus detalii ofensatoare si/sau concluzii pripite.

Sa nu cadeti in aceasta capcana – abtineti-va din a comenta! Mai mult decat atat, nestiind toate conditiile si detaliile, nu aveti nici cel mai mic drept de a judeca sau de a condamna.

Daca dvs. ati facut o greseala, analizati situatia cat doriti si folositi autoironia, dar daca vorbiti despre altcineva, ar trebui sa spuneti „am gura blocata”.

Situatia in care ii explicam cuiva unde greseste sau in care il invatam cum sa traiasca este penibila si ridicola.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

mai bine taci

Mai bine taci… ~ foto pexels.com, sursa: cluber.com.ua

Citeste si:

povestea libelulei Despre transformare si evolutie – Povestea libelulei

copilul interior Vindecarea copilului interior

Aleg sa fiu inconjurata doar de oamenii cu care ma potrivesc

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!