~ cel mai linistit loc de pe planeta ~

In adancul campusului Microsoft din Redmond se afla cel mai silentios loc de pe planeta.

Cunoscuta ca o camera anecoica, este o incapere mica, masurand 6,36m in fiecare directie. Este proiectatata pentru a fi cat mai liniste posibil, lucru ce permite inginerilor sa testeze sau sa regleze dispozitive audio in conditii de liniste perfecta fara urma de ecou.

Cu toate acestea, compania a constatat ca este prea “tacuta” pentru majoritatea oamenilor, astfel ca nimeni nu a reusit sa petreacă inauntru mai mult de 45 de minute fara a i se face rau.

Camera are sase straturi de beton, fiecare cu o grosime de pana la 12 centimetri, care ajuta la blocarea sunetelor din lumea exterioara.

Peretii, podeaua si tavanul sunt acoperite cu pene uriase de spuma din fibra de sticla pentru a eradica orice ecou.

Camera “pluteste” pe 68 de arcuri de amortizare a vibratiilor si este montata pe propria placa de fundatie separata pentru a taia legatura cu restul cladirii.

In interiorul camerei, podeaua este realizata din aceleasi cabluri de otel folosite pentru a opri avioanele de lupta la aterizarea pe portavioane. Acestea sunt aranjate ca o plasa deasupra penelor de spuma de dedesubt.

Cei care au intrat inauntru au acuzat tulburari de tot felul, fiind deranjati de propria lor voce, de sunetul propriei respiratii si pana la zgomotul produs de stomac.

“Unii oameni nu rezista mai mult de un minut inauntru” a declarat pentru Dailymail Hundraj Gopal, inginer principal pentru factori umani de la Microsoft, el fiind totodata omul care a condus echipa ce a construit camera anecoica.

„Oamenii nu pot face fata, privarea de simturi le afecteaza creierul”, a mai adaugat acesta.

Gopal a spus ca recordul pentru timpul petrecut in camera cunoscuta ca fiind drept cea mai linistita pe Pamant, inregistrat si de Cartea Recordurilor Guinness, este scurt.

“Acesta este cel mai linistit loc de pe planeta, iar cel mai mult cineva a rezistat inauntru 45 de minute“.

Doar camera ne-a costat 1,5 milioane de dolari, ceea ce ne arata cat de seriosi suntem in legatura cu sunetul.

Cu toate acestea, nimic nu te pregateste pentru momentul, cand lumina se stinge, iar usa masiva se inchide in urma ta, lasandu-te in cea mai linistita camera de pe Pamant in intuneric complet.

Este incredibil de dezorientant.

Dintr-o data, sunetul propriei respiratii, si cel al oricarei miscari, devine incredibil de puternic.

Chiar si fosnetul camasii creeaza un zgomot aparent puternic, iar cel mai mic sunet interior, de la galgaiturile stomacului la scartaitul unei articulatii pe masura ce te misti, se intensifica pana la un nivel extrem de incomod.

Intunericul si linistea totala se combina pentru a forma o lipsa brutala de orice simt, dand nastere unui mediu complet strain si inconfortabil.

„Camera blocheaza 120 de decibeli, astfel ca daca un motor cu reactie este pornit afara, abia daca l-ai auzi”, a mai adaugat inginerul.

„Lucram cu ingineri pentru a seta absolut orice, de la click-ul unui mouse la sunetul pe care il face un laptop atunci cand il inchizi, aceste sunete sunt foarte importante pentru noi”, a mai spus inginerul.

~ cel mai linistit loc de pe planeta – Sursa: authenticmagazin.com, Video: youtube.com

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

Citeste si:

Cum ar arata pamantul daca toate oceanele lumii s-ar evapora brusc

lectii de viata Ashton Kutcher: 42 Lectii de viata pe care le-am invatat in 42 de ani

timpul pretios Nu am rabdare pentru cineva care nu merita rabdarea mea…

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!