~ Fetele bune ajung in Rai… fetele rele ajung unde vor ele ~

fetele bune in rai

Nu stiu de cand dateaza zicala, dar stiu ca e mai actual ca niciodata conceptul conform caruia fetele bune ajung in Rai… fetele rele ajung unde vor ele.

M-am intrebat intotdeauna cum trebuie sa se simta o “fata buna”. Stiti voi, genul acela de femeie voluntara care preia din poverile prietenilor si traieste doar alimentandu-se cu energia de a fi utila celorlalti.

“Fata buna” este iubita de prieteni si cautata mai ales pentru a le fi de folos. Isi savureaza statutul de prea-marita intr-ale altruismului, dar este mai mereu apasata de teme, rugaminti si nevoi ale apropiatilor. Nici nu stiu daca invidiez aceasta eticheta… cred ca nu.

Diferenta intre bune si cele… altfel consta in gradul de toleranta. In felul de a astepta. In accesoriile cu care isi alina asteptarea.

Unele dintre noi am trait asteptarea primei iubiri. Altele am parcurs-o cu (doar) aceleasi emotii si rani superficiale cu care am deprins mersul pe bicicleta.

Unele dintre noi am trait asteptarea primei confesiuni. Altele am evitat-o de-a lungul intregii existente si nu ne-am developat niciodata trairile triste.

Unele dintre noi am trait asteptarea intoarcerii iubitului. Altele ne-am bucurat singuratatea cu inlocuitori.

Ce vrea de fapt femeia?

Unele dintre noi am trait asteptarea unei cereri in casatorie. Altele am facut slalom printre ele amanand pana la… cea mai potrivita.

Unele dintre noi am trait asteptarea febrila a bucuriei de a fi mama. Altele am impins ireversibilul catre… „alta data”.

Unele dintre noi am trait asteptarea marii iubiri, aceea mistuitoare si vie. Altele am cioplit indelung la instinctul de conservare si am evitat pustiirea iubirii adanci.

Unele dintre noi am trait asteptarea de a ne darui sufletul, mintea si trupul. Altele am inclinat cu egoism perpetuu balanta si am oferit mereu mai putin decat am primit.

Unele dintre noi am trait asteptarea intoarcerii la tandretea de inceput. Altele am parcurs trasee de-a lungul carora nostalgia a devenit desueta.

Unele dintre noi traim asteptarea vacantei, ca unic moment de relaxare. Altele evadam cate un pic in fiecare zi si ne oferim noua insine bucuria propriei companii.

Unele dintre noi traim asteptarea ca partenerul nostru sa ne complimenteze stralucirea parului, rezultatele dietei sau tinuta. Altele ne extragem increderea in sine doar dintr-o oglinda si pasim apasat catre… urmatoarea.

Unele dintre noi traim asteptarea lipsei de probleme. Altele ne extragem seva pentru urmatoarele din rezolvarea celor prezente.

Femeia matura vs Femeia imatura

Unele dintre noi traim asteptarea unei destinatii exotice si indepartate. Altele iubim oamenii si nu pretuim decorul.

Unele dintre noi traim asteptarea unei revederi. Altele savuram doar ceea ce au retinut ochii mintii.

Unele dintre noi traim asteptarea lipsei de indoieli. Altele stim ca indoielile ne calesc dureros, dar durabil.

Unele dintre noi traim asteptarea unui „maine” mai frumos. Altele ne ingrijim in fiecare secunda cum sa-l facem memorabil pe „AZI”.

– Fragment din cartea Pe tocuri, de Mihaela Nicola

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

fetele bune in rai

~ Fetele bune ajung in Rai… fetele rele ajung unde vor ele ~ foto pexels.com

Citeste si:

femeia profunda Care este femeia din fanteziile tuturor… femeilor?

Dragostea in zilele noastre. Iubire vs. starea de indragostire

femeia vanator Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator!~

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!