~ Salina naturala ~

Salinele naturale sunt cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice.

Efectul sarii asupra sistemului respirator este foarte benefic, deoarece reduce iritatia ce provoaca tusea si ajuta mult in recuperarea dupa astm bronsic, bronsite cronice si sinuzite.  

Tratamentul in salina (speleoterapie) este recunoscut pentru efectele sale vindecatoare si poate fi de ajutor in curele de mineralizare a organismului, de prevenire a unor boli si pentru tratarea racelilor usoare.

Iti prezentam mai jos, Top 5 al celor mai frumoase saline naturale din Romania:

Salina Turda – Judetul Cluj

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene in anul 2009 s-au desfasurat lucrari ample de amenajare a Salinei Turda, in scop turistic si curativ. Inaugurarea a avut loc in ianuarie 2010, dupa 2 ani de lucrari si 6 milioane de euro investiti.

Salina Turda detine in prezent sali de tratament, un amfiteatru, sali de sport, dar si o „roata panoramica”, de unde se pot admira stalactitele din sare.

In urma modernizarilor, Salina Turda a devenit unul dintre obiectivele turistice ale lumii, fiind vizitata anual de mii de turisti, printre care si multi straini.

salina naturala

Sursa foto: businessinsider.com

Salina Praid – judetul Harghita

In ,,Tinutul Sarii”, in Ardeal, Salina Praid este un monument extraordinar, dedicat sarii si mineritului din Romania.

Baza de tratament, aflata la “orizontul 50”, la o adancime de 120 m, are o latime de 20 m, o inaltime de 14 m si o lungime de mai multe sute de metri. Pe distanta de 1250 m de la intrarea in salina pana la baza de tratament, transportul persoanelor se face cu autobuzul.

Salina este amenajata cu spatii de recreere, locuri de joaca pentru copii, restaurant, toalete, capela pentru rugaciune, internet-cafe si un muzeu care prezinta metodele de extragere a sarii din cele mai vechi timpuri, pana azi.

salina

Sursa foto: calatoruldigital.ro

Salina naturala Ocnele Mari – Judetul Valcea

Un adevarat oras subteran, construit din pereti de sare se afla si in Valcea, la Ocnele Mari.

Salina de la Ocnele Mari este cea mai mare din tara, are o suprafata de peste 20.000 de metri patrati, iar lungimea galeriilor depaseste 13.000 de metri.

Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari este unul dintre cele mai populare din Romania. Acesta include o multime de atractii: un muzeu, o biserica, terenuri de sport, locuri de joaca si un restaurant.

salina

Sursa foto: alceaturistica.ro

Salina Slanic – Judetul Prahova

Salina Slanic Prahova este cea mai mare din Europa ca dimensiuni si detine titlul de “Salina cu cel mai pur aer de pe planeta, fara poluare si radiatii.”

Sursa foto: statiunea-slanic.ro

Salina Targu Ocna  – Judetul Bacau

Salina Targu Ocna este o exploatare miniera a sarii aflata in statiunea balneoclimaterica Targu Ocna din Judetul Bacau, Moldova, Romania.

Este a treia cea mai mare Salina si una din cele mai vechi din Romania.

Detine cea mai mare baza de tratament din tara, amplasata in mina Trotus la 240 m adancime, ce ofera conditii pentru relaxare, miscare si tratarea afectiunilor respiratorii. In interior se afla amenajat unul dintre putinele lacasuri de cult din Romania construite in saline, cu hramul Sfintei Varvara. De asemenea exista si un muzeu al formarii si exploatarii sarii.

Sursa foto: edusoft.ro

Asteptam comentariul tau in legatura cu acest subiect.

Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului.

Sursa: wikipedia.org; Referinte: ideipentruvacanta.ro

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Cum sa ne protejam de “hotii de energie.” Sfaturi ~ Dalai Lama

femeia vanator Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator!~

timp Secretele longevitatii. Cine traieste mai mult si de ce?

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!