~ Un om frumos, un bun profesor ~

profesor bun
Un trecator intalneste un batran si il intreaba: – Va mai amintiti de mine?

– NU! Respinse batranul.

– V-am fost elev.

– Si ce faci acum, in viata de zi cu zi?

– Ei bine, am devenit si eu profesor, ii zice tanarul.

– O … ca mine! – … de fapt am devenit profesor fiindca m-ati inspirat sa fiu ca dumneavoastra.

– In ce moment al vietii ai decis sa fi profesor?

Atunci tanarul ii relateaza urmatoarea intamplare:

Vezi si: Mi-e dor…

Intr- o zi, unul din prietenii mei, coleg, a venit cu un ceas nou, foarte frumos iar eu am decis sa il fur si i l-am luat din buzunar. Prietenul meu a remarcat lipsa si s-a plans imediat profesorului nostru, care erati chiar dumneavoastra. Ati venit in clasa zicand: – Ceasul acestui elev a fost furat in timpul cursului de azi. Cel care l-a luat, sa il inapoieze imediat! Eu nu l-am inapoiat. Apoi ati inchis usa si ne-ati pus sa ne ridicam cu mainile sus si ochii inchisi. Noi am inchis ochii si dumneavoastra ne-ati cautat in buzunare.

Bineinteles ati gasit ceasul la mine si l-ati luat.

Ati continuat sa controlati toti colegii si cand ati terminat ati zis: deschideti ochii! Avem ceasul! Nu mi-ati reprosat nimic si n-ati mai mentionat vreodata acest episod; nimeni nu a stiut cine a furat ceasul.

In acea zi dumneavoastra mi-ati salvat demnitatea pentru totdeauna! A fost cea mai rusinoasa zi din viata mea!!! Dar, a fost si ziua in care m-am hotarat sa nu mai fur. Si datorita dumneavoastra am inteles ce trebuie sa faca un adevarat profesor. Va amintiti de acest episod?

Vezi si: Despre lucrurile care conteaza cel mai mult in viata

– Imi amintesc de aceasta situatie, de ceasul furat pe care l-am cautat la toata lumea, dar nu imi amintesc de tine pentru ca si eu aveam ochii inchisi in timp ce cautam… si adauga mai departe: daca pentru a corecta si educa, trebuie sa umilesti, inseamna ca nu esti un bun profesor!

~ Un om frumos, un bun profesor ~

Dupa Urania Cremene

Photo by Max Fischer from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!