gelozia este

De unde provine gelozia si cum poti sa-i faci fata? Este oare posibil sa traiesti calm si usor fara a-ti macina sufletul si fara a-ti strica relatia cu persoana iubita?

Gelozia… Multi oameni stiu din prima despre ce este vorba. Dependenta dureroasa de partener, dorinta de a-l controla intru totul, mai ales atunci când pleaca intr-o calatorie de afaceri la Beregovoe, de exemplu, nevoia de a sti despre toti cunoscutii si prietenii sai, dorinta de a fi singura lui raza de lumina si frica exagerata ca acesta se va schimba si va pleca – toate acestea sunt aspecte teribile ale acestui fenomen atât de neplacut precum gelozia.

De unde provine gelozia si cum poti sa-i faci fata? Este posibil sa traiesti calm si usor fara sa-ti macini sufletul si fara sa-ti strici relatia cu persoana iubita?

De regula, motivele geloziei sunt urmatoarele: stima de sine scazuta (de unde si indoiala de sine) si  experienta negativa a relatiilor din trecut, in care a existat tradarea. Cunoscând motivul exact, puteti gasi modalitati de a face fata geloziei, care nu sunt deloc complicate atunci când sunt spuse sau scrise de catre cineva, dar in realitate sunt foarte greu de pus in practica.

Motivele geloziei:

1. Cauza geloziei –  stima de sine scazuta

Foarte des, din cauza acestui fapt o persoana incepe sa se indoiasca de partener si necesita incontinuu dovezi de loialitate, ceea ce poate enerva foarte mult persoana iubita, deoarece nimanui nu ii plac suspiciunile si acuzatiile nejustificate, iar acest lucru poate complica, daca nu distruge, relatia.

Vezi si: Esti mai mult decat ceea ce crezi despre tine

Mod de a lupta cu gelozia: iubeste-te pe tine insuti si crede in forta ta. Desigur, nu este usor. Dar nu poti sa te umilesti la nesfarsit si sa strici frumusetea existenta in viata si in relatii. Este necesar sa iti dai seama de propria valoare si sa o dezvolti. Pentru a intelege ce iti place, gaseste-ti un hobby, acest lucru poate schimba multe in viata ta. Actioneaza si nu sta sa-ti plangi de mila.

2. Cauza geloziei –  experienta tradarii in trecut

Un caz destul de dificil si, foarte posibil acest lucru necesitâ o vizita la psiholog.

Mod de a lupta cu gelozia: Daca doresti sa lupti singur cu ea, atunci trebuie sa recunosti ca te astepti ca partenerul tau sa te tradeze. Acesta este primul pas.

Al doilea pas este sa intelegi ca toti oamenii sunt diferiti iar o tradare din partea fostului partener nu aduce dupa sine o tradare din partea actualului.  Sa traiesti ca pe un vulcan, in fiecare minut asteptându-te la o manifestare a infidelitatii din partea iubitului tau doar pentru ca in trecut a existat un astfel de caz, este o sarcina nefericita si foarte epuizanta.

Vezi si: For women only: Barbatul care nu insala!

In schimb, este mai bine sa gasesti o modalitate de a trece la ceva placut. Sau poti vorbi cu partenerul, sa-i explici temerile si sa gasesti un sprijin real in el, in loc sa-l epuizezi cu suspiciuni si scandaluri interminabile.

A scapa de gelozie este incredibil de dificil, dar posibil. Principalul lucru este sa nu renunti, sa crezi in tine si in persoana iubita.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Source: cluber.com.ua, Photo by Nick Bondarev from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!