~ despartire ~ divort ~

“Si acum?

M-am intors catre fereastra si am stat doua ore privind in gol. Sufeream cu adevarat. O durere ingrozitoare, ca si cum cineva m-ar fi lovit fara pic de mila. Apoi o senzatie de libertate. Sunt libera. Pot face ceea ce-mi doresc, ma pot ocupa de ceea ce-mi place, pot iesi cu prietenele mele fara sa-mi fac griji de ceea ce va spune si de discutiile care ar putea urma. Pe cerul intunecat, aparuse soarele. Desi sufeream, eram libera. Eu sunt femeie! Eu merit sa fiu iubita, rasfatata si ascultata. Eu am o voce, o poveste de spus. Nu voi mai depinde de un barbat. Nu-mi voi lasa fericirea in mainile oricarui barbat. Voi invata sa fiu bine, chiar daca sunt singura, sa ma apar de greutatile lumii, sa descopar frumusetile vietii.

Iubindu-ma din nou, voi putea iubi la randu-mi. Trebuia sa-mi organizez viata, sa-mi formulez noi obiective si sa caut motive pentru a fi fericita. Am sters numarul lui din telefon dupa cateva saptamani petrecute privind acea combinatie de cifre: de cate ori le-am format plangand? De cate ori m-am rugat de un om care mi-a facut prea mult rau? Ma agatasem de el ca si cum era singura speranta la o viata fericita. Dupa cateva luni, m-am surprins privind in oglinda. Chipul obosit din primele zile parca isi revenise, cearcanele disparusera, dar restul era ingrozitor. Femeie, ai o viata inainte. Timpul parea ca s-a oprit. Desi decizia de a incheia acea relatie imi apartinea, am plans mult, avand pareri de rau si dorindu-mi sa ma intorc la el. Nu stiu cum am reusit, dar n-am facut-o, si acum, ca orice femeie, ma mandresc cu asta si ma consider binecuvantata pentru ca am scapat dintr-o capcana.

Un barbat adevarat cucereste inima unei femei zambind, oferindu-i motive pentru a fi fericita. Un barbat iubeste cu adevarat cand reuseste sa-si deschida sufletul in fata jumatatii sale, cand se elibereaza de complexe si se poarta firesc. El iubeste cu adevarat atunci cand o cauta, cand timpul petrecut cu ea pare sa nu-i fie suficient. Barbatii stiu sa iubeasca. Cand un barbat iubeste, lasa toate armele jos. Fara sa vrea, devine vulnerabil, dar asta nu-l nelinisteste: pentru fericirea ei ar face orice. Un domn adevarat merita o doamna adevarata. Un barbat indragostit merita o iubire sincera.”

– “Eu sunt femeie” – Maria Cristiana Tudose

Asteptam cu interes parerea ta despre acest subiect. Cum poti sa treci mai usor peste o despartire?

Daca iti plac articolele site-ului repere.eu si doresti si in viitor sa vezi postarile noastre, da-ne Like pe Facebook!

despartire

despartire

Foto: Pixabay; Sursa: “Eu sunt femeie” – Maria Cristiana Tudose

Citeste si:

Caracteristici ale barbatului care iubeste. Tu te simti iubita?

cum sa adormi mai usor Cum sa adormi mai usor si sa te odihnesti mai bine? Sfaturi importante

fericire Fericirea se simte, se traieste si se… invata!

Sharing is caring!