~ Top 6 cele mai frecvente greseli de machiaj ~

Cel mai frumos machiaj al unei femei este pasiunea. Insa cosmeticele sunt mai usor de cumparat. ”Yves Saint Laurent

Machiajul este despre curaj, atitudine indrazneata si incredere in sine; este pur si simplu o extensie a personalitatii fiecarei femei.

Helena Rubinstein spunea ca “nu exista femei urate, ci doar lenese.” Daca este executat corect, machiajul poate deveni cel mai bun prieten al unei femei, deoarece transforma si infrumuseteaza. Pe de alta parte, greselile de machiaj pot evidentia anumite parti ale fetei care, in mod normal nu ar trebui accentuate, imbatranind tenul.

Top 6 greseli de machiaj care te imbatranesc:

  • Fond de ten in exces

Fondul de ten are un rol extrem de important in estetica machiajului. A devenit indispensabil chiar si in machiajul de zi deoarece, utilizat intr-un mod corespunzator, uniformizeaza aspectul pielii si acopera imperfectiunile.

Daca, insa, nu este aplicat corect si este folosit in exces, fondul de ten poate sa compromita intregul machiaj.

Ai grija sa-l aplici intr-un strat subtire si sa-l intinzi foarte bine pe fata si pe gat, astfel incat sa nu se formeze acumulari inestetice in ridurile de expresie.

  • Fond de ten prea deschis sau… prea inchis

Este foarte important sa alegi fondul de ten intr-o nuanta care sa ti se potriveasca.

Fetele prea albe, fantomatice, par bolnavicioase si imbatranite. Cand fondul de ten este prea deschis, pielea are un aspect nenatural si pare fara viata.

Daca folosesti un fond de ten prea inchis, in mod cert vei obtine efectul de masca si vei adauga duritate expresiei tale.

  • Ruj prea inchis

Buzele pline si voluminoase sunt un simbol al senzualitatii si al tineretii.

Nuantele inchise de ruj micsoreaza optic suprafata buzelor, imbatranind chipul; buzele subtiri sunt specifice persoanelor in varsta.

Pentru buze mai pline, este recomandat sa folosesti rujuri in tonuri deschise sau gloss. 

  • Dermatograf negru

Daca nu este aplicat corect, dermatograful negru, pe care il folosim frecvent, poate sa dea fetei un aspect dur si imbatranit.

Trasarea unei linii intense de dermatograf / tus negru doar pe conjunctiva, este probabil cea mai frecventa greseala de machiaj din lume, greseala pe care am facut-o toate, cel putin o data in viata; aceast mod de a te machia imbatraneste privirea, micsoreaza ochii si inraieste chipul, neavantajand pe nimeni.

  • Fard de sprancene prea inchis

Accentuarea exagerata a sprancenelor te imbatraneste instant; dupa 35 de ani, incearca sa folosesti un fard de sprancene ceva mai deschis decat nuanta ta naturala.

Daca esti blonda, nu folosi niciodata negru pentru colorarea sprancenelor; incearca doar nuante de maro deschis sau mediu.

  • Nu folosesti blush

Culoarea din obraji este asociata cu bucuria si tineretea. Incearca sa nu sari peste aceasta etapa a machiajului deoarece nuantele discrete de roz pal sau piersica, aplicate corect, vor reusi sa-ti lumineze fata si sa te intinereasca.

Cel mai bine este sa arati natural, insa pentru asta ai nevoie de machiaj.” Calvin Klein

Asteptam, cu interes, Comentariul tau in legatura cu acest subiect!

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

Urmareste si:

Acest articol este protejat de Legea drepturilor de autor.

Sursa foto: Pixabay ; Sursa video: YouTube

Citeste si:

Unghii cu gel. Cele mai noi si mai moderne modele |Foto/Video

Rina. Dieta sau stil de viata?