~ Sfaturi pentru femei ~

sfaturi pentru femei
10 Sfaturi pentru femei din partea lui G. Calinescu:

1. “Pentru o fata, reusita in viata nu e o chestiune de studiu si de energie. Rostul femeii este sa placa, afara de asta nu poate fi fericire.”

2. “Poti fi savanta, poti fi artista, dar nu uita ca esti femeie. Nu trece in tabara barbatilor.”

3. “Esentialul este nu de a fi desavarsita trupeste, ci expresiva. Baga de seama ca expresia nu e numai a fetei. Sunt femei care par distinse facial si sunt vulgare corporal. Genunchiul tau sa inspire sentimente nobile.”

4. “Nu-ti fortifica in asa fel caracterul, incat sa nu mai poti plange. O femeie care nu stie sa planga si-a pierdut jumatate din farmecul ei.”

5. “Fereste-te de imperiul pe care il au asupra fetelor fine firile inapoiate si brutale. Nu confunda virilul cu grosolanul.”

6. “Dar nici nu cadea in greseala contrara de a cauta cu tot dinadinsul un invatat. Nu rareori acestia sunt primitivi si egoisti si sufletul lor este sub nivelul intelectului. Cauta un om adevarat.”

Vezi si: Femeia matura vs Femeia imatura

7. “Nu te casatori cu un barbat care declara cinic ca nu pricepe arta. Poate ascunde vicii ingrozitoare.”

8. “Daca sotul tau va fi un barbat exceptional, nu te extazia in fata celorlalti de ceea ce face, nu-l apara de barfeli. Il vei obisnui sa se considere intangibil.”

9. “Nu indeparta brutal, fiind casatorita, pe barbatul pe care-l stimezi si crezi ca te iubeste cu adevarat. Poti intuneca astfel o existenta. O prietenie delicata nu e un adulter.”

10. “Avand copii, nu deveni ostentativ mama. Intalnesti la unele femei cu progenitura o voluptate si o lipsa de pudoare neplacute. Chiar cu copii, sa fii pururi copilaroasa.”

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Sfaturi pentru femei ~

G. Calinescu (19 iunie 1899 – 12 martie 1965)

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!