afecteaza creierul

Lista factorilor care trebuie eliminati de urgenta din viata ta, deoarece iti afecteaza creierul!

Creierul este casa pentru constiinta noastra si, ca in orice locuinta, acolo ar trebui sa fie totul in ordine completa.

Corpul, care coordoneaza si regleaza toate functiile vitale si comportamentul uman, asigura perceptia, transmiterea si reproducerea informatiilor, precum si interactiunea cu mediul.

Toate sentimentele, gandurile, dorintele, senzatiile, miscarile si activitatea intelectuala sunt complet subordonate creierului. Daca acesta nu functioneaza, persoana trece intr-o stare vegetativa. Creierul este si un organ al constiintei. Nivelul de constiinta depinde de gradul de dezvoltare si de organizare a creierului.

Daca nu dorim sa ratam cele mai interesante si mai frumoase momente din viata noastra, trebuie sa avem grija de „calculatorul” nostru si sa-l mentinem sanatos si plin de energie. De aceea, este important sa cunoastem factorii care impiedica creierul sa functioneze la capacitate maxima.

Ce afecteaza iremediabil creierul?

Lipsa de somn

Somnul adecvat este esential pentru performante optime. 1-2 ore in minus de somn afecteaza negativ performanta creierului. Somnul trebuie sa fie regulat si suficient (7-8 ore pe zi). Acest lucru este important atat pentru corpul nostru, cat si pentru mintea noastra.

6 Moduri eficiente prin care poti sa-ti mentii creierul sanatos

Lipsa de somn afecteaza organismul ca 1-2 portii de alcool, persoana obosita isi pierde vigilenta, iar acest lucru poate duce la accidente, raniri la locul de munca, etc.

Privarea de somn este adesea compensata prin consumul necorespunzator de mancare, ceea ce poate duce la un exces de greutate.

Din cauza lipsei de somn, o persoana nu mai poate face fata stresului, iar acest lucru poate sa duca la depresie.

Cel mai grav este insa faptul ca lipsa somnului contribuie la imbatranirea rapida a organismului.

Ce afecteaza iremediabil creierul? – Stresul

Stresul afecteaza memoria, in special memoria pe termen scurt. Oamenii stresati aleg de multe ori sa se hraneasca necorespunzator deoarece isi pierd capacitatea de a face alegerea corecta intre bine si rau.

Stresul duce la depresie. Intr-o stare de depresie, oamenii nu mai sunt capabili sa gandeasca clar, sa evalueze corect situatiile, nu se mai pot concentra si vad viata doar in negru.

Durerea cronica

Durerile de cap sau alte boli fizice ale organismului submineaza vitalitatea. O persoana in aceasta stare nu traieste, doar exista, ii este dificil sa se concentreze, iar creierul nu functioneaza la capacitate maxima.

Ai grija de tine! Detoxifierea corpului si a mintii

Ce afecteaza iremediabil creierul? – Deshidratarea

Studiile stiintifice au aratat ca odata cu deshidratarea, capacitatea de lucru scade iar persoana devine letargica, pasiva si incapabila sa se concentreze. Oamenii care beau putina apa au deseori dureri de cap.

Cofeina

Cofeina este un depresor care afecteaza negativ creierul deoarece il stimuleaza artificial. Exista o lege a fiziologiei: tot ceea ce este stimulat artificial, duce ulterior la inhibare. Cand efectul stimulant dispare, apar durerile de cap si iritatiile.

Ce degradeaza iremediabil creierul? – Un stil de viata dezorganizat

Un stil de viata dezordonat poate un efect foarte negativ asupra activitatii creierului.

Corpul nostru functioneaza in cicluri. Temperatura corpului, tensiunea arteriala, hormonii  – toate acestea au cicluri pe tot parcursul zilei. Suntem creaturi ritmice, prin urmare, oamenii care traiesc ordonat au o sanatate mai buna.

Fara un regim, oamenii pot avea probleme de concentrare, pot sa-si piarda partial memoria, sunt mai tot timpul iritati si pot dezvolta problemele intestinale.

Trebuie sa incercam sa traim ordonat si sa ne adaptam din mers oricarei schimbari.

Cum mananci, asa traiesti! 12 Reguli de aur ale alimentatiei

Ce afecteaza iremediabil creierul? – Alcoolul, drogurile

Alcoolul si/sau drogurile, sunt factorii care pot contribui atat la aparitia cirozei hepatice, cat si la modificarea cortexului cerebral.

Daca lobii frontali sunt deteriorati, cantitatea de materie cenusie scade iar creierul bolnav nu mai poate produce si implementa programe comportamentale complexe.

O astfel de persoana isi poate pierde capacitatea de a face distinctia intre bine si rau si este mai tot timpul iritata si nervoasa.

Daca cineva isi otraveste sistematic creierul cu alcool si/sau droguri, isi va degrada complet personalitatea.

„Vinul este batjocoritor, bauturile tari sunt galagioase; oricine se imbata cu ele nu este intelept. – Proverbele lui Solomon

Fara un creier sanatos, este imposibil sa avem o frumusete interioara speciala.

Ce atitudine avem fata de corpul nostru? Ce facem pentru a ne mentine creierul sanatos, astfel incat acesta sa functioneze la capacitate maxima? Cum avem grija de el astfel incat sa traim o viata frumoasa, implinita, sa luam decizii corecte si echilibrate si sa ne dezvoltam in conformitate cu personalitatea fiecaruia dintre noi?

Protejati-va sanatatea si puritatea creierului!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Source: (modif.) cluber.com.ua, Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Citeste si:

14 Curiozitati despre creierul uman. Este uimitor!

conexiuni neuronale Invata-ti creierul sa renunte la obiceiurile proaste: 10 moduri de a crea noi conexiuni neuronale

test de personalitate Test de personalitate. Care este primul lucru pe care l-ai vazut in imagine?

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!