~ relaxare la serviciu ~

relaxare la serviciu

Am pregatit pentru tine o selectie de sfaturi care te vor invata sa lucrezi cu placere si te vor ajuta sa te relaxezi cu adevarat in timpul pauzei de la serviciu.

Iata, asadar, cele 6 sfaturi:

1. Nu lasa pentru maine ceea ce poti face astazi

Evita amanarea proiectelor si a termenelor. Vei lucra calm si fara incordare, daca iti faci toata munca la timp, dar daca tot amani lucrarile pentru termenul limita, atunci pregateste-te sa traiesti intr-un stres constant.

2. Autocontrol

Pastreaza toti factorii care iti afecteaza munca sub control. Deconecteaza-ti telefonul si inchide usa biroului daca ai nevoie de liniste pentru a te concentra. Daca lucrezi intr-un stand, poti ocupa o sala de conferinte goala, astfel incat nimic sa nu te distraga de la munca ta.

3. Fa-ti un program

Daca petreci prea mult timp verificandu-ti e-mailul sau propria pagina, programeaza-ti aceste verificari: de doua sau de trei ori pe zi va fi suficient pentru tine. Poti face la fel cu conversatiile telefonice: pune telefonul pe robot pentru a nu te distrage de la activitati mai serioase.

Iluzia superioritatii -> Efectul Dunning-Kruger

4. Jucariile sunt lucruri serioase!

Mingile cu umplutura moale, anti-stres, sau orice alte jucarii pot avea au un efect benefic asupra creativitatii tale. In plus, iti relaxezi mainile, obosite de munca statica de la calculator.

5. Relaxeaza-te

Un pic de yoga in timpul pauzei este una dintre cele mai bune optiuni de relaxare. Daca este posibil, asculta si muzica relaxanta. Destinde-ti muschii si petrece cateva minute intr-o pozitie care iti este confortabila. Cand vei incepe din nou sa lucrezi, vei avea corpul relaxat si mintea odihnita.

6. Plimbarile sunt importante pentru minte

Pleaca mai devreme la serviciu si parcheaza masina intr-o parcare ceva mai departe de locul de munca pentru a merge un pic si pe jos.

Incearca sa faci o plimbare in aer curat si la pranz. Nimic nu te poate face sa te simti mai inviorat decat miscarea. Daca este posibil, mergi la plimbare cu colegii tai – prieteniile te vor ajuta in munca ta.

Si nu uita – munca este doar un mijloc si nu poate fi niciodata mai importanta decat relatiile umane.

Ce alte sfaturi ai mai putea adauga?

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

~ relaxare la serviciu ~

Source: cluber.com.ua, Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Citeste si:

relaxare la serviciu 6 Lucruri pe care le poti face pentru a scapa de stres in timpul serviciului

10 Secrete de comunicare ale marilor lideri. Tu stii care sunt acestea?

Invingator vs. Invins

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!