~ obiceiuri sanatoase – persoana supla, slaba, in forma ~

Persoanele suple si sanatoase au obiceiuri zilnice, care le mentin in forma. Aceste deprinderi nu sunt impuse, ci devin aproape a doua lor natura.

Iti prezentam aici, o selectie a celor mai importante 6 moduri prin care poti sa te pastrezi supla, slaba si in forma: (valabil si pentru barbati)

Mananca cu masura, nu exagera!

 Oamenii supli nu mananca din farfuria altora si lasa chiar ei insisi mancare in farfuriile lor. Mai mult, aceste persoane mananca foarte des un singur fel de mancare, iar daca reusesc sa manance doua sau trei feluri, inseamna ca portiile sunt foarte mici.

Bea suficienta apa!

Fiecare 10 kg de greutate, impun aproximativ 330 ml de apa. Prin urmare, fiecare dintre noi isi poate calcula usor necesarul zilnic de apa, inmultind 33 cu greutatea sa.

O hidratare corespunzatoare te va ajuta sa te mentii supla si sanatoasa. In curele de slabire, apa este un element esential.

Fa miscare regulat!

Oamenii slabi fac mult mai multa miscare decat cei care se lupta cu kilogramele in plus.

Pentru a-ti mentine greutatea sau pentru a slabi, trebuie sa faci zilnic, exercitii fizice. Acestea trebuie sa fie efectuate corect, pentru a evita accidentele, leziunile sau durerile.

Evita sa consumi zahar!

Cu cat vei consuma mai multe dulciuri, cu atat iti va fi mai greu sa slabesti sau sa-ti mentii greutatea in limitele dorite de tine.

Vezi si: Rina. Dieta sau stil de viata?

Nu te infometa!

Oamenii slabi nu se infometeaza, ci mananca corect si sanatos.

Infometarea te poate ajuta sa slabesti doar temporar. Cand vei incepe sa mananci normal, vei observa ca tot ceea ce mananci, indiferent de cantitate, se depune la loc.  

Infometarea deterioreaza treptat, organismul.

Nu consuma alcool!

Daca tii la silueta, ai mare grija la cantitatea de alcool pe care o consumi! Alcoolul ocupa locul 2, dupa grasimi, ca numar de calorii.

Apeleaza cu incredere la ajutorul unui medic si a unui instructor de fitness, daca ai probleme in a-ti mentine greutatea corporala sau daca doresti sa slabesti.

Tu cum reusesti sa te mentii supla si in forma?

!! Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

Foto: Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!