~ peisaje nepamantene ~

Ai putea crede ca stii deja ce inseamna Planeta pe care traiesti. Exista, insa, pe Terra locuri extraordinare care, fara exagerare, par nepamantene.

Pestera Cristalelor din Mexic

Pestera Naica, din Mexic, cunoscuta si sub denumirea de Pestera Cristalelor, este unul dintre cele mai frumoase “monumente” naturale de pe Pamant.

Descoperita in anul 2000, cu ocazia excavarii unui tunel, Pestera pare a fi o padure fermecata cu sute de cristale translucide, cu lungimea de pana la 14-15 metri si diametrul de peste un metru.   

peisaje nepamantene

nedhardy.com 

 

Peisaje nepamantene – Dallol, Ethiopia

Zona Dallol, din Etiopia, este considerata a fi cel mai fierbinte loc de pe Terra. Oamenii de stiinta sustin ca aici s-a inregistrat cea mai mare temperatura medie anuala; termometrul nu scade sub 30 de grade Celsius si atinge deseori 45 de grade.

Minivulcanii din zona, dau peisajului un aspect desprins parca dintr-un tablou extraterestru.

peisaje nepamantene

© flickr 

Tepui, Venezuela

Muntele Tepui, din Venezuela, este un munte fara o proeminenta clara de tip varf, avand ca altitudine superioara o suprafata plana.

locuri nepamantene

© kn3

  

Vezi si: 10 animale care te vor surprinde prin dimensiunile lor neobisnuite

Vulcanul Kawah Ijen – Indonezia

Vulcanul Kawah Ijen, din Indonezia, este unul dintre cei mai spectaculosi vulcani din lume.

Lacul sulfuros cu apa termala, de o culoare extrem de frumoasa, este cel mai acid lac de pe Pamant. Culoarea speciala a lavei este data de vaporii de sulf care ies din craterul vulcanului, la o temperatura de aproximativ 200 de grade Celsius.

peisaje nepamantene

newscientist.com 

Sursa: creativitybay.com, editiadedimineata.ro, wikipedia.org   

Ce parere ai despre aceste locuri nepamantene, extraordinare? Tu ai vizitat vreunul?

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. 

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!