~ trezitul dimineata poate fi placut ~

O cana de cafea buna si imbietoare, un mic dejun delicios sau pur si simplu ascultarea melodiilor preferate, pot face dintr-o dimineata banala una minunata, care sa-ti influenteze pozitiv intreaga zi.

Ai mai jos, cateva mici repere care te vor ajuta sa te trezesti mai fericit si mai putin… apatic, dimineata:

Pregateste-te de seara!

Incearca sa-ti pregatesti in seara de dinainte, tot ceea ce ai nevoie pentru dimineata. Pregateste-ti hainele, lustruieste-ti pantofii, seteaza-ti espressor-ul si asigura-te ca stii unde iti sunt cheile pentru a nu te stresa dimineata, cautandu-le. Daca incepi ziua agitat si stresat, este foarte posibil sa mentii aceasta stare neplacuta pe tot parcursul zilei.

Culca-te fericit! Pentru a te trezi linistit si cu zambetul pe buze este foarte important sa mergi la culcare fericit. Acest lucru este posibil daca inveti sa ai o rutina sanatoasa seara, inainte de culcare. Incearca sa eviti tot ceea ce este negativ inainte de somn si cel mai important… Fii recunoscator! Fii recunoscator pentru ziua care tocmai a trecut, pentru toate experientele pe care le-ai avut si pentru toata dragostea pe care ai simtit-o. Fii recunoascator pentru TOT!

In fiecare seara, este important sa treci in revista (doar) lucrurile frumoase care ti s-au intamplat in acea zi.

Dimineata:    

Fii recunoscator pentru inca o zi de… viata!

Primul lucru pe care il ai de facut imediat dupa ce te-ai trezit dimineata, este sa-ti arati recunostinta. Acorda-ti un moment in care sa te bucuri pentru simplul fapt ca traiesti si ridica-te din pat nerabdator sa profiti la maximum de fiecare moment din ziua care tocmai incepe.

Creeaza o “sankalpa”

Sankalpa” este o afirmatie simpla si pozitiva prin care ne declaram credintele, dorintele si calea pe care dorim sa o urmam. Desi “sankalpa” este orientata spre viitor, sintangma aleasa trebuie folosita la timpul prezent, ca si cum s-ar fi intamplat deja.  

Exemple de “sankalpa”: “Sunt puternic si sanatos”, “Viata mea este asa cum o doresc”, “Sunt multumit”, “Imi iubesc viata”, “Stiu cand trebuie sa vorbesc si cand trebuie sa ascult”, “Sunt iubit”, “Sunt adaptabil”, “Disconfortul meu este un semn al evolutiei mele”, “Sunt liber sa-mi traiesc viata asa cum imi doresc,” etc.

Foloseste un ceas cu alarma

Incearca sa inlocuiesti deja clasica alarma de pe telefon, cu ceva mai… original! Ceasul cu alarma sau un radio cu ceas, ar fi doua variante mult mai potrivite care te vor ajuta sa te trezesti dimineata fara stresul imediat al notificarilor de pe telefon.

Alege sa faci lucruri care iti plac

Indiferent daca te relaxezi in liniste in timp ce iti savurezi cafeaua sau daca incerci sa faci cateva exercitii fizice pentru a te energiza, este foarte important sa-ti incepi ziua intr-un mod pozitiv, facand ceea ce-ti place mai mult.

Incearca chiar de maine!

Tu cum iti faci diminetile mai usoare? Asteptam cu interes raspunsul tau, intr-un comentariu!

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

Acest articol este protejat de Legea drepturilor de autor. Reproducerea intergala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului repere.eu este posibila doar cu acordul nostru, scris.

Foto: Pixabay

Citeste si:

timp Secretele longevitatii. Cine traieste mai mult si de ce?

wedding Fericiti pana la adanci batraneti… Poveste sau realitate?

creier 14 Curiozitati despre creierul uman. Este UIMITOR!

Sharing is caring!