cinstit

Ti s-a intamplat vreodata sa ai de pierdut atunci cand ai ales sa fii cinstit, in defavoarea altcuiva care a ales calea inselaciunii si a minciunii?

Probabil ca da…

Totusi, chiar daca aparent, a fi cinstit intr-o lume plina de impostori poate parea un dezavantaj, pe termen lung aceasta calitate iti va aduce numai satisfactii.

Te invit sa te delectezi cu povestirea de mai jos, o naratiune minunata despre puterea de a fi cinstit:

“Un imparat, neavand copii, a decis sa-si aleaga un mostenitor dintre mai multi tineri de rand. I-a adus la palat si le-a spus: „Imi va fi mostenitor cel care va reusi sa creasca intr-un an de zile cea mai frumoasa planta care va rasari din semintele pe care eu vi le voi da”. 

Tinerii au luat cate o samanta si au plecat la casele lor. Dupa un an s-a intors fiecare cu planta sa. Numai un baiat avea ghiveciul gol. Era foarte trist ca nu reusise sa faca samanta sa incolteasca si sa rasara, desi o udase si o ingrijise foarte atent. 

Vezi si: Poveste cu talc despre Rai si Iad. Parabola lingurilor lungi |Video

Imparatul se opri tocmai in fata lui si-i spuse: „Tu-mi vei fi mostenitorul”. Toti ramasera uimiti.

Imparatul isi explica alegerea: „Semintele pe care vi le-am dat erau fierte si nu aveau cum sa incolteasca. Voi toti ati sadit alte seminte si m-ati inselat. Doar acest baiat a avut curajul si cinstea de a aduce in fata mea un ghiveci cu o samanta stearpa”. 

Alege sa fii un om cinstit! La un moment dat, vei fi rasplatit.

Cine seamana cinste, castiga incredere…

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!