digestia
Digestia proceseaza impresiile materiale ale lumii.

Digestia este ca respiratia. Respirand, absorbim mediul, il asimilam si returnam ceea ce nu am folosit. La fel se intampla si in timpul digestiei, desi acest proces este mai strans legat de nivelul material al corpului.

Respiratia este guvernata de elementul Aer, in timp ce digestia este guvernata de elementul inert Pamant. Prin urmare, spre deosebire de respiratie, aici nu apare un ritm strict iar alternanta absorbtiei si excretiei nutrientilor isi pierde claritatea si acutitatea.

Digestia are trasaturi similare cu functionarea creierului, deoarece creierul (sau constiinta) proceseaza si digera impresiile nemateriale ale acestei lumi (o persoana nu traieste numai cu paine), iar stomacul este material.

Deci, digestia acopera:
  • introducerea lumii externe in corp sub forma de impresii materiale;
  • impartirea acestor impresii in „util” si „nefolositor”;
  • asimilarea nutrientilor;
  • eliminarea substantelor „inutile”.

Vezi si: Mic dejun la pahar. 5 Retete de smoothie-uri delicioase si sanatoase

Inainte de a afla mai multe despre problemele care pot aparea odata cu digestia, este util sa vorbim putin despre simbolismul nutritiei. Poti afla multe despre o persoana doar analizand ce mancare prefera si ce nu mananca (spune-mi ce mananci si iti spun cine esti!).

In spatele fenomenelor „presupus” aleatorii din cele mai familiare procese, se pot dezvalui relatii ascunse. O persoana care doreste sa manance ceva anume prezinta o stare foarte specifica. Cand ceva „nu i se potriveste”, antipatia lui poate fi interpretata in acelasi mod ca si alegerea uneia dintre optiunile propuse in testarea psihologica.

Foamea simbolizeaza dorinta de a poseda, exprima un fel de lacomie. Procesul de a manca este satisfacerea dorintei noastre prin primire, dobandire si hranire.

Daca o persoana are o dorinta de dragoste care nu este satisfacuta intr-un mod adecvat, atunci ea va manifesta la nivel corporal o forma de dragoste pentru dulciuri si delicatese. Dragostea excesiva pentru dulciuri si delicii este intotdeauna expresia unei nevoi nesatisfacute de dragoste. Semnificatia dubla a cuvantului „dulce” se manifesta clar in expresii precum „dulceata mea”.

Iubirea exagerata a dulciurilor de catre copii este dovada faptului ca acestia simt lipsa dragostei parintesti.

Parintii, auzind acest lucru, incep imediat sa obiecteze spunand ca ei „fac absolut totul pentru copii”. Dar „a iubi” si „a face totul pentru ei” nu este deloc acelasi lucru. Daca o persoana mananca „ceva gustos” tot timpul, inseamna ca ii lipseste in mod clar dragostea si atentia. Ar trebui sa aveti incredere in aceasta regula mult mai mult decat in estimarile proprii.

Vezi si: Cum mananci, asa traiesti! 12 Reguli de aur ale alimentatiei

Atunci cand parintii isi umplu copiii cu dulciuri, acestia clarifica in mod simbolic ca nu vor sa le dea dragostea lor si, prin urmare, incearca sa compenseze lipsa acesteia la un nivel diferit.

Oamenii care gandesc mult si fac munca mentala au nevoie de mancare sarata si de o dieta solida.

Oamenii conservatori prefera carnea afumata, beau ceai amar puternic (de regula, alimente care contin taninuri).

Oamenii carora le place mancarea picanta cauta noi stimuli si experiente noi. Le plac provocarile, chiar daca le este dificil sa le faca fata.

Oamenii care prefera mancarea fara sare si condimente sunt aceia care au mare grija de ei insisi. Acestora le este teama de confruntari si nu le place sa „rezolve lucrurile”. Frica ii poate duce la nevoia de a manca terci, deoarece ii doare stomacul „la nervi”. Vom vorbi mai detaliat despre asta.

Terciul este hrana pentru copii. Fascinatia adultilor pentru cereale semnifica clar dorinta de infantilitate, deoarece astfel, nu este nevoie sa distinga sau sa descompuna fenomenele in componente. Mancarea nici nu trebuie mestecata. Astfel de oameni prefera sa inghita. Altii simt un dezgust atat de intens pentru conflicte incat intr-o zi ajung la terapie intensiva, unde sunt hraniti intravenos – ce, nu este aceasta o modalitate de a rezolva conflictele pe cheltuiala altcuiva?

Teama de a inghiti un os de peste simbolizeaza teama de agresivitatea altcuiva.

Vezi si: Sistemul imunitar. Ce alimente trebuie sa consumi pentru a-l face mai puternic?

Teama de a inghiti oase  simbolizeaza fuga de probleme, deoarece astfel, se evita infruntarea acestora si descoperirea esentei lucrurilor.  

Dar exista si un grup opus de oameni care cauta probleme pentru ei insisi. Acestia trebuie sa ajunga la baza lucrurilor cu orice pret, motiv pentru care adora mancarea solida. Refuzul de a trai fara probleme este literalmente izbitor.

Daca se serveste dulce la desert, cu siguranta au nevoie de altceva de muscat. Prin aceasta, ei isi demonstreaza frica de dragoste si tandrete, mai precis, frica de dificultatile pe care le aduce cu sine dragostea.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Digestia este ca respiratia. ~

Sursa: cluber.com.ua; Pe baza materialelor – econet.ru; Din cartea lui Rudiger Dalke „Boala ca cale. Sensul si scopul bolilor “

Foto: Nathan Cowley – Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!