~ Epuizare fizica si mentala ~

epuizare

Epuizarea fizica si mentala este un fenomen destul de des intalnit in zilele noastre, datorat cresterii ritmului vietii. Cand se instaleaza epuizarea, aceasta poate fi coplesitoare.

Este foarte dificil sa controlam tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Aceasta imprevizibilitate duce invariabil la stres, iar acesta afecteaza atat starea noastră fizica cat si cea mentala.

Este foarte important sa intelegem cand mintea si corpul nostru au nevoie de odihna. Fiecare persoană are propria sa limita.

Daca simti ca nu mai poti face fata indatoririlor zilnice, cel mai buna modalitate prin care poti sa te vindeci este odihnindu-te, pur si simplu.

Oboseala poate constitui si un simptom care insoteste diferite afectiuni. De aceea, este necesar sa fie evaluata in raport cu celelalte simptome. Printre cauzele conditionate de boala ale oboselii se numara urmatoarele: deficitul de fier (anemia), apneea de somn, boli infectioase, cauze psihice, deficit de vitamine, boli metabolice, etc.

Dacă insa, ai cele 6 simptome enumerate mai jos, atunci, cel mai probabil ai nevoie de odihna deoarece esti epuizat psihic si fizic.

Simptome de epuizare psihica si fizica:

Esti foarte agitat si irascibil

Chiar si cele mai nesemnificative lucruri te enerveaza. Nu vezi decat partea negativa in orice situatie. Esti mai tot timpul nervos si ai impresia ca speranta a parasit aceasta lume. Intinde-te si incearca sa te relaxezi. Respira adanc.

Incearca sa te deconectezi, facand lucruri cu adevarat relaxante. Practica meditatia. Tehnici de meditatie pentru incepatori gasesti AICI.

Plangi foarte des

Daca iti vine sa plangi in mod constant, fara un motiv aparent, atunci cel mai probabil esti epuizat psihic si nu mai gasesti in interiorul tau forta si motivatia de a continua.

In aceasta perioada grea, incearca sa fii ingaduitor cu tine si sa nu lasi negativitatea sa-ti umbreasca existenta.

Da-ti o mica pauza si incepe sa faci tot ceea ce ai dorit de mult timp sa faci.

Esti anxios si depresiv

De multe ori iti faci griji pentru cele mai nesemnificative lucruri. Acest fapt iti cauzeaza suferinta si stres excesiv.

Incearca sa nu lasi gandurile negre sa puna stapanire pe tine.

Te simti detasat

Nu mai ai sentimentul de apartenenta la ceva sau cineva. Nimic nu te mai afecteaza; nici bun, nici rau. Acest lucru se poate intampla din cauza faptului ca ti-ai suprasolicitat corpul.

Suferi de tulburari de somn

Din cauza stresului cu care te confrunti nu mai poti sa dormi, cu toate ca te simti foarte obosit.

Somnul insa, este vital pentru orice persoana. Incearca sa te relaxezi inainte de a te pune la culcare.

Citeste cateva sfaturi de baza, utile pentru a avea un somn odihnitor AICI.

Nu ai niciodata timp

Nu gasesti niciodata suficient timp pentru tine. STOP, opreste-te! Incearca sa te pui pe tine pe primul plan si sa-ti acorzi timp si atentie. Rasfata-te din cand in cand…

Asteptam cu interes parerea ta despre acest subiect. Scrie un comentariu.

Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect si/sau mai multe detalii, va rugam adresati-va medicului specialist.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

epuizare

6 Semne tulburatoare de epuizare fizica si mentala ~ photo source: pexels.com

Orice preluare de text se va face cu mentionarea sursei si link catre blog.

Citeste si:

Sistemul imunitar. Ce alimente trebuie sa consumi pentru a-l face mai puternic?

tulburari de somn 7 Cele mai ciudate tulburari de somn

viata bate filmul 3 Pasi simpli de facut atunci cand simti ca viata te doboara

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!